Afbeelding
Luciano de Graaf

Zeven Amersfoorters verdacht van handel verdovende middelen

12 juni 2020 om 11:03 Misdaad

AMERSFOORT De politie hield donderdagmiddag 11 juni een grote politieactie in Amersfoort. Daarbij werden zeven Amersfoorters aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een zoekactie in het huis waar de 18-jarige hoofdverdachte woont, in de wijk Nieuwland, volgde. 

Eerst werden twee jongens, van 16 en 17 jaar, op heterdaad betrapt tijdens een transactie van drugs rond 16.00 uur op station Amersfoort Centraal. Kort daarna trof de politie in de woning in Nieuwland vijf 18-jarige Amerfoorters aan, waaronder de hoofdverdachte. In de woning werden verdovende middelen gevonden. ,,Ook werden goederen om drugs te verhandelen, merkkleding, een scooter en twee auto's in beslag genomen voor onderzoek", meldt de politie. 

De politie heeft vermoedens dat de hoofdverdachte aan diverse jongens, waaronder minderjarigen, in Amersfoort drugs verkocht of leverde voor de doorverkoop van verdovende middelen. De politie deed onderzoek naar ondermijnende activiteiten van de 18-jarige jongen op basis van anonieme meldingen, zoals signalen uit de omgeving van de verdachte en informatie van wijkagenten. 

De Politie zet het onderzoek voort naar een groepje minderjarige jongeren die vermoedelijk de drugs voor de hoofdverdachte verkochten. Meer aanhoudingen worden om die reden niet uitgesloten. De hoofdverdachte is aangemeld voor de TOP X - aanpak van het Zorg- en Veiligheidshuis Regio Utrecht. In deze aanpak werkt een groot aantal instanties samen, met als doel perspectief te creëren en terugval in criminaliteit te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie