Edwin van Ruitenbeek, derde generatie terug op ‘t Havik.
Edwin van Ruitenbeek, derde generatie terug op ‘t Havik.
Advertorial

Marktverplaatsing om 1,5 meter afstand te bewaren

12 juni 2020 om 07:56 Zakelijk

AMERSFOORT De markt en de horeca hebben samen met de gemeente Amersfoort tijdelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof.

Om aan zowel de markt als de horeca voldoende ruimte te kunnen bieden, is afgesproken dat vanaf 5 juni de vrijdagmarkt van de Hof én het Lieve Vrouwekerkhof tijdelijk worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel. Door de verplaatsing op vrijdag staan alle ondernemers weer bij elkaar en is er voor de consument een totaalaanbod van alle koopwaar.

De marktkramen hebben voldoende ruimte om aan de 1,5 meter afstand te kunnen voldoen, waardoor de consument op een veilige manier boodschappen kan doen. De verplaatsing geldt voorlopig voor alle vrijdagen.

ZATERDAGMARKT HOF EN 'T HAVIK Op zaterdag blijft de markt op de Hof, maar staan enkele non-food kramen en de kramen met bloemen en planten op ‘t Havik. Om voldoende ruimte te creëren, is de indeling van de zaterdag markt aangepast. Daardoor kan het zijn dat ondernemers op een andere plek staan dan je gewend bent. Het zal de komende tijd dus soms even wennen zijn om je vaste groenteman, kaasboer of tassenkraam te vinden. De verplaatsing geldt voorlopig voor alle zaterdagen.

BLOEMEN EN PLANTEN TERUG OP 'T HAVIK Afgelopen zaterdag beleefden we een historisch moment. Na 29 jaar konden we weer genieten van een prachtige bloemenmarkt, die na 29 jaar weer terug is op ‘t Havik! Voorlopig zullen de bloemen en planten te vinden zijn op ‘t Havik.

Om de marktkramen en bezoekers voldoende ruimte te geven, wordt ‘t Havik op zaterdagen tussen 5.00 uur en 19.30 uur afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Er wordt verzocht om gebruik te maken van de gratis bewaakte fietsenstallingen bij St. Jorisplein, Kamperbinnenpoort, Amicitia en de nieuwe fietsenstalling bij het Eemplein. Veilig winkelen doe je op de markt!

MARKTEN AMERSFOORT Kijk voor meer informatie op: marktspecialist.nl of via Social Media: @marktenamersfoort. Foto onderschrift: Edwin van Ruitenbeek, derde generatie terug op ‘t Havik.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie