Digitaal voorlezen
Digitaal voorlezen VoorleesExpress Eemland

VoorleesExpress Eemland zoekt (digitale) voorlezers

11 juni 2020 om 12:18 Mensen Deel je nieuws

Voor de coronacrisis vertelde projectleider van VoorleesExpress Eemland Jessica Jager in deze krant over hoe de voorlezers van de VoorleesExpress voorlezen op een interactieve manier. Deze manier stimuleert de taalontwikkeling bij het kind en dat is het doel van de VoorleesExpress. Door het coronavirus is het bezoeken van de kinderen thuis even niet meer zo vanzelfsprekend. En dat betekent dat voorlezers de voorleessessies nu ook digitaal moeten kunnen invullen. Daarom zoekt VoorleesExpress Eemland enthousiaste vrijwilligers die wekelijks voor willen lezen, fysiek of digitaal, aan kinderen tussen de 3 en 8 jaar,  die thuis minder toegang hebben tot taal. Een traject duurt 20 weken waarin ook de ouders zoveel mogelijk betrokken worden bij het voorlezen. Het accent ligt hierbij op leesplezier.

Voorlezers worden begeleid door een vrijwillige coördinator. Ook voor deze taak zoekt de VoorleesExpress vrijwilligers. Een coördinator begeleidt 2 tot 5 voorlezers en hun gezinnen op afstand. Samen met hen wordt gekeken hoe het voorlezen een plek kan krijgen in de thuissituatie.

Van vrijwilligers wordt verwacht dat ze met een open houding de gezinssituaties kunnen inschatten, graag mensen en kinderen coachen en natuurlijk affiniteit hebben met het stimuleren van taalontwikkeling op zowel fysieke als digitale wijze. Alle vrijwilligers krijgen een training.

Aanmelden en meer informatie
Wie geïnteresseerd is en zich aan wil melden of meer informatie wil kan contact opnemen met Jessica Jager voorleesexpress@bibliotheekeemland.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.voorleesexpress.nl/locatie/eemland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie