Het Eenhoorn Meeting Center Amersfoort is één van de drie Amersfoortse locaties van de Regardz Hospitality Group.
Het Eenhoorn Meeting Center Amersfoort is één van de drie Amersfoortse locaties van de Regardz Hospitality Group. Theo Scholten/eenhoornamersfoort.nl

CNV: 'Regardz deelt doodleuk mee: geen vakantiegeld'

11 juni 2020 om 10:55 Zakelijk

AMERSFOORT Medewerkers van Regardz Hospitality Group - met het hoofdkantoor én twee andere locaties in Amersfoort - hebben zich afgelopen weken in groten getale gemeld bij het Meldpunt Vakantiegeld van vakbond CNV. Ze kregen te horen dat ze helemaal geen vakantiegeld zouden krijgen.

,,We hebben harde afspraken gemaakt met de directie van Regardz, dat werknemers deze maand tóch hun vakantiegeld kunnen krijgen. Ze moeten er wel zelf om vragen. Het is een beetje de omgekeerde wereld, maar goed, dan zijn degenen die dat willen in ieder geval wel zeker van hun vakantiegeld”, zegt onderhandelaar Roel van Riezen van CNV Vakmensen.

Regardz Hospitality Group - met 240 werknemers over elf locaties in Nederland waaronder het Berghotel Amersfoort en Eenhoorn Meeting Center Amersfoort – is één van de vele bedrijven waarover meldingen binnenkwamen op het CNV-meldpunt Vakantiegeld. ,,Alleen al over Regardz kregen we meer dan 25 meldingen binnen”, zegt Van Riezen. ,,Daar zijn we mee aan de slag gegaan. We hebben hierover afgelopen weken contact gehad met werknemers en directie. En daar is uiteindelijk een oplossing uit gekomen.”

MEDEDELING: GEEN VAKANTIEGELD ,,De directie van Regardz had de werknemers enkele weken geleden doodleuk meegedeeld dat het vakantiegeld dit jaar er niet in zit, vanwege de slechte financiële situatie van het bedrijf als gevolg van de coronacrisis", schrijft vakbond CNV in een persbericht.

Als Regardz op 1 oktober failliet gaat, kun je fluiten naar je vakantietoeslag. Dat hadden de meesten zich niet gerealiseerd

Van Riezen: ,,Regardz vergat daarbij even dat vakantiegeld is geregeld in de wet en in de cao. Het is geld van werknemers, dat in het afgelopen jaar opzij is gezet in een spaarpotje, en dat volgens afspraak in mei of juni wordt uitgekeerd. Dan kun je als bedrijf niet zomaar zeggen: het komt nu even niet uit, dat betalen we niet. Waar is die spaarpot dan gebleven, vraag ik me af? Bovendien heeft Regardz vanwege de coronacrisis ook een beroep kunnen doen op het noodpakket van de overheid. Er is dus gewoon geld.”

Van Riezen wees de werknemers op de risico’s die ze lopen, als ze zouden afzien van hun vakantiegeld. ,,Stel dat het bedrijf failliet gaat. Dan krijg je via het UWV de vakantieslag over maximaal een jaar terug. Dus als Regardz op 1 oktober failliet gaat, kun je fluiten naar je vakantietoeslag over de periode juni tot oktober 2019. Dat hadden de meesten zich niet gerealiseerd, dat je dan dus echt je rechten erop verliest.”

Met Regardz is afgesproken dat de werknemers deze week een mail kunnen sturen, met daarin de boodschap dat ze hun vakantietoeslag over de afgelopen twaalf maanden vóór 30 juni uitbetaald willen krijgen. Daarbij heeft het bedrijf verzekerd dat werknemers op geen enkele manier nadelige gevolgen van hun keuze zullen ondervinden.

MELDPUNT VAKANTIEGELD Op 16 mei lanceerde het CNV het  Meldpunt Vakantiegeld. Uit een enquête van het CNV onder een groep van 1700 leden bleek dat 8 procent geen vakantiegeld ontving. Op het Meldpunt zijn inmiddels meldingen uit 110 verschillende bedrijven binnengekomen. Het CNV is met deze bedrijven in onderhandeling om ervoor te zorgen dat het vakantiegeld alsnog wordt uitgekeerd. 

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie