Amersfoorter Vasco van der Valk in actie op het circuit van Assen.
Amersfoorter Vasco van der Valk in actie op het circuit van Assen. Racing Passion Photography

Wegracer Vasco van der Valk maakt testmeters op circuit van Assen

10 juni 2020 om 12:03 Overig

AMERSFOORT/BARNEVELD Druijff Racing Kawasaki heeft zijn eerste meters weer gemaakt op een racecircuit. Na een lange pauze vanwege de corona-uitbraak kwam het Kawasaki team afgelopen weekend in actie op het TT Circuit Assen. Nigel Walraven, Vasco van der Valk en Alexander Klaassen konden trainingsmeters maken.


Na de test begin maart in Spanje, duurde het lang voordat het Druijff Racing Kawasaki team de motoren weer kon starten op een racecircuit. Afgelopen weekend was het zover tijdens circuitdagen van CRT Holland op het TT Circuit Assen. Gedurende de twee testdagen konden Klaassen, Van der Valk en Walraven sessies afwerken in wisselende omstandigheden. Zo werd er gereden op een droge, natte als halfnatte baan.
Van der Valk maakt dit jaar de overstap van de 600cc naar de 1000cc klasse. De jonge coureur uit Amersfoort maakte tevens zijn eerste meters in de regen op de Kawasaki ZX-10R. ,,Voor mij was het tijdens de eerste dag weer even wennen aan de duizend, maar de progressie kwam al in de middag. Ik heb zondag kennis kunnen maken met het rijden in de regen op deze motor, wat gedurende de dag steeds beter ging. De laatste sessie was gelukkig nog droog, waardoor ik mij nog flink kon verbeteren.”
Teammanager Erwin Druijff: “We hebben een positieve eerste test gehad. Het was goed om eindelijk weer met het team te kunnen rijden. Het is duidelijk dat we een 'fiets' hebben waarmee kunnen winnen, dus hopelijk krijgen we snel wat wedstrijden,” aldus de Barnevelder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie