Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Bosbad met gepaste maatregelen vanaf juli weer geopend

10 juni 2020 om 11:39 Maatschappelijk

AMERSFOORT Goed nieuws voor liefhebbers van het Bosbad. In overleg met diverse partijen is besloten dat vanaf begin juli het populaire bad weer geopend is voor publiek. 

door Jeroen van der Veer

Vanwege het grote maatschappelijk belang, spreiding van recreanten over de stad en de verwachting dat veel inwoners in eigen land en stad vakantie vieren heeft de gemeente in goed overleg met SRO besloten om het Bosbad begin juli open te stellen.

Er gelden echter wel maatregelen en dat is nodig om de veiligheid te waarborgen. Deze maatregelen hebben ook tot gevolg dat er veel minder mensen het Bosbad kunnen bezoeken dan normaal.

Momenteel geldt landelijk dat het aantal toe te laten bezoekers in een zwembad wordt bepaald door de oppervlakte van het complex. Volgens het protocol ‘verantwoord zwemmen’ is de regel 1 bezoeker per 10m2 en de 1,5 meter afstand tussen de bezoekers in zowel het zwembad als op de ligweide. Of dit ook straks voor het Bosbad geldt, is nog onbekend.

Dat zou namelijk betekenen dat er circa 750 bezoekers tegelijkertijd het Bosbad kunnen bezoeken er er maximaal 60 bezoekers tegelijk in het water mogen. In ‘normale omstandigheden’ waren er gemiddeld gezien bij mooi weer circa 3.500 mensen in het Bosbad.

VERVOLG De wijze waarop het Bosbad geopend kan worden is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder mogelijke nieuwe corona-maatregelen of versoepeling van de huidige maatregelen. De komende tijd werkt SRO in goed overleg met de gemeente een plan uit om het Bosbad op een veilige en verantwoordelijke manier te openen.

Hieronder vallen onder andere het bepalen van het maximaal aantal bezoekers en de bezoekduur aan het bad, het coo¨rdineren van online inschrijving/aanmelding, de organisatie van de toegangscontrole en het naleven en handhaven van de 1,5 meter zowel in het Bosbad als het gebied eromheen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie