De winkel 'Rob's Kaas & Lekkernijen', heeft een vernieuwde uitstraling.
De winkel 'Rob's Kaas & Lekkernijen', heeft een vernieuwde uitstraling. Gastrovino
Advertorial

Het bourgondische leven bij Rob's Kaas & Lekkernijen

10 juni 2020 om 15:15 Zakelijk

AMERSFOORT Rob Verdonk houdt van het bourgondische leven. Geen wonder dat zijn winkel vol staat met lekkernijen. Veel heerlijke snacks met een mediterraanse oorsprong. Belgische bonbons en grote glimmende Hollandse kazen liggen uitnodigend in de koeling. Sinds kort bovendien in een hernieuwde Gastrovino-ambiance.

Arnoud J Spaaij

Bij binnenkomst ruik je gelijk de mengeling van kaas, noten, wijn en nog eens tal van andere heerlijke geuren. Het is typerend voor Rob’s kaas en lekkernijen. ,,We hebben zoveel producten dat het vaak moeilijk is om uit te leggen wat we allemaal hebben", begint Rob Verdonk. ,,Soms krijg ik wel eens de vraag 'Je hebt toch alleen maar kaas?' en dan zijn mensen verrast wat we allemaal nog meer hebben.”

Helemaal onlogisch is het niet. Een grote assortiment kaas wordt speciaal voor Gastrovino gerijpt. De kaas uit de Beemster, waar ook de CONO-kaas haar oorsprong heeft, heeft Rob wel in tal van soorten. En daarnaast is er ook nog eens een ruime keuze buitenlandse kazen, kruidenkazen en kaas van Stompetoren. ,,Daar komen mensen echt voor terug naar de winkel. Niet alleen klanten uit Vathorst, maar uit de hele omgeving weten mensen ons te vinden”, legt Verdonk uit. 

LIEFDE VOOR DELICATESSEN Hij heeft nog veel meer specialiteiten. Het assortiment noten is bijzonder. ,,Klanten zeggen wel 'Ik weet niet wat jij er mee doet, maar je hebt de lekkerste noten' en dat kan ik alleen maar beamen”, zegt Verdonk lachend. ,,Daar besteed ik in het weekeinde dan ook speciaal aandacht aan. Ik meng niet alleen met krenten en rozijnen. Ik brand ze ook. Beter gezegd; ze worden gefrituurd in arachideolie.” Met Verdonk’s liefde voor en ervaring in delicatessen is het dan ook niet verwonderlijk dat hij er zijn eigen smaak aan geeft.

De cosmetische verbouwing zorgt voor meer balans

In de acht jaar dat Verdonk in winkelcentrum Vathorst is gevestigd, is het assortiment producten heel genuanceerd samengesteld. Tegen het einde van het jaar zijn er relatiegeschenken en kerstpakketten. ,,Geschenkpakketten bieden we het hele jaar. Nu brengen we die aan huis. In deze tijd is dat leuk om te doen. Het zijn meer hart-onder-de-riem-steekpakketten.” Wijn, olijfolie, chocolade en gezonde snacks, je vindt het allemaal terug in de winkel. Als je tijdens het winkelen even een lekkere snack wilt of de borrelhapjes voor je uitgebreide feestje zoekt dan kan je hier terecht. ,,Toch werken we ook via inkoop van Gastrovino aan vernieuwing. Je blijft eigenlijk constant pionieren om vernieuwend te blijven”, vult Verdonk aan.

NIEUW LOGO Vernieuwing heeft er de afgelopen tijd sowieso plaatsgevonden. ,,We hebben geschilderd en nieuwe LED-verlichting toegepast. Ook hebben we een nieuw logo. Met de aanpassing van het Gastrovino-logo heeft ook de auto een nieuw uiterlijk. Het was vooral een cosmetische verbouwing maar de winkel is zo veel meer in balans.” Zo zie je nog beter wat voor lekkere winkel het eigenlijk is.

Gastrovino Rob's kaas & lekkernijen
Cruquius 64A
3825 MH Amersfoort
Tel. 033-2851062
Facebook en Instagram: robskaasenlekkernij.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie