Een optreden tijdens de Bachdag in 2016.
Een optreden tijdens de Bachdag in 2016. Cees Wouda

Bachdag uitgesteld, mogelijk wel alternatief in het klein

8 juni 2020 om 12:15 Muziek

AMERSFOORT De Bachdag wordt uitgesteld naar zaterdag 9 oktober 2021. ,,Uitstel dus, geen afstel", schrijft de organisatie. ,,Ons voornemen is om het programma in zijn geheel 364 dagen later uit te voeren zoals oorspronkelijk gepland, met tientallen concerten door de hele binnenstad en een groots slotconcert in de Sint-Joriskerk." Onder de werktitel 'Bachdag in het klein' wordt er gewerkt aan een alternatief.

Bestuur en werkgroep van Bachdag Amersfoort hebben de afgelopen maanden naarstig gezocht naar mogelijkheden om de geplande Bachdag 2020 op 10 oktober doorgang te laten vinden. ,,Helaas, het coronavirus is nog niet weg uit ons land en de verwachting is ook niet dat dat op zeer korte termijn gaat gebeuren."

Regels worden nu wel wat versoepeld, maar vooral voor koormuziek, een belangrijk element in de muziek van Bach, is nog nader onderzoek nodig. Ook zijn kleinere locaties vaak niet geschikt om concerten te geven waarmee bezoekers gezonde afstand tot elkaar kunnen houden, verklaart de werkgroep het besluit.

We zijn daarom tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk is om het programma zoals gepland uit te voeren. En met pijn in ons hart moeten we u melden dat 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie