Het Zocherplantsoen vanaf de stadsmuur.
Het Zocherplantsoen vanaf de stadsmuur. Gemeente Amersfoort

Gemeente vraagt advies over inrichting Zocherplantsoen

8 juni 2020 om 08:37 Natuur en milieu

AMERSFOORT Het Zocherplantsoen is populair, maar het groen staat onder druk, meldt de gemeente. ,,Om er goed voor te zorgen, moeten we beschrijven wat belangrijk is aan het park en hoe we dat willen behouden. Dat leggen we vast in een visie." Daarom wil de gemeente van gebruikers horen wat zij van het park vinden.

Het Zocherplantsoen is een karakteristiek onderdeel van de Amersfoortse binnenstad. Het plantsoen is ontworpen door de architecten Zocher en Van Lunteren en aangelegd rond het jaar 1830. Het ontwerp is speciaal door de afwisseling in open en gesloten delen, bijzondere doorkijkjes, de kronkelende paden, bomen, heesters en kruiden. Het park vormt een groene oase in de verder stenige binnenstad: voor de bewoners, bezoekers, maar ook voor dieren en insecten. ,,Dat willen we graag behouden."

Het park wordt intensief gebruikt en het klimaat verandert. ,,Dus moeten we het groen slim beheren, zodat het park tegen extreme hitte en droogte kan. En we verwelkomen er ook graag vogels en insecten. Dat is goed voor de biodiversiteit, wat op zijn beurt weer goed is voor alle inwoners van de stad."

De gemeente hoort graag van gebruikers wat ze van het park vinden en daarvoor staat op www.amersfoort.nl/zocher een enquête. Invullen kan tot en met 19 juni.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie