Afbeelding
BDUmedia

Gemeente gaat De Karseboom nauwlettend in de gaten houden

5 juni 2020 om 19:00 Corona

AMERSFOORT De eigenaar van De Karseboom gaat de deur tussen de tweede horecagelegenheid en zijn pand sluiten. Daarnaast gaat de gemeente er extra op toezien of de (RIVM-)regels worden opgevolgd om incidenten zoals donderdagnacht te voorkomen.

door Jeroen van der Veer

Beelden van een volle Karseboom doken vrijdagmiddag op en de eigenaar van het café ontkende niet dat er bij sommige nummers eventjes flink werd gedanst. De videobeelden van de donderdagavond, waarop te zien was dat veel scholieren hun slagen voor hun examen vierden, zorgden bij horeca-ondernemers in de binnenstad voor verbaasde gezichten. 

De gemeente nam vrijdagmiddag contact op met de eigenaar Thomas Kruip: ,,De eigenaar heeft bij ons aangegeven de gang van zaken te betreuren en neemt gelijk extra maatregelen", laat woordvoerder Iris van Veen weten. ,,Zoals het sluiten van de deur tussen de twee horecagelegenheden en het inhuren van beveiliging. Wij zullen vanuit de gemeente nauw monitoren of aan de regels wordt voldaan."

In de Karseboom waren donderdagnacht meer dan de toegestane dertig mensen aanwezig en dat kwam volgens Kruip doordat de tussendeur naar het naastgelegen café geopend was. Door deze nu te sluiten, hoopt hij taferelen zoals gisteren te voorkomen. ,,Die deur gaat dicht. Maar inhuren van beveiliging? Dat doen we altijd al en zal de komende dagen niet anders zijn dan normaal." 

Wel gaat hij er op toezien dat er niet meer dan dertig personen in De Karseboom komen. ,,Die video die rondgaat is een momentopnamen. De DJ had gevraagd of hij drie wat snellere liedjes mocht draaien en ik gaf daarvoor toestemming. Ja, toen werd er eventjes gedanst en op dat moment is er gefilmd. Maar toen het echt te druk werd, heb ik de tent ook eerder gesloten. Daar zal ik de komende tijd ook op toezien en de aantallen in de gaten houden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie