Afbeelding
GSG Guido

GSG Guido haalt groot bedrag op voor de Voedselbank

5 juni 2020 om 15:07 Corona

AMERSFOORT Voor de leerlingen van scholengemeenschap GSG Guido Locatie VMBO stond de maand mei in het teken van sporten voor de Voedselbank. Met elkaar hebben ze maar liefst €15.268,84 opgehaald. De cheque is op 5 juni overhandigd aan de Voedselbank Amersfoort. De Voedselbank was enorm verrast en blij met dit enorme bedrag.

De gymdocenten hadden de leerlingen uitgedaagd om sponsors te zoeken voor het aantal kilometers die ze in deze maand al sportend aflegden. Voorafgaande aan de actie verwachtten de docenten om het streefbedrag van vijfhonderd euro op te halen. ,,Dat we de €15.000 voorbij zouden gaan hadden we nooit durven hopen. Het was geweldig om te zien hoe de sportapp vorige week ontplofte met activiteiten van onze leerlingen. Meerdere leerlingen haalden meer dan €1000,- op. Geweldig!”, aldus gymdocent Stefan de Jonge.

Door alle maatregelen in deze coronatijd zijn veel extra gezinnen in financiële problemen gekomen. Met het bedrag hoopt de school de Voedselbank te ondersteunen om aan de groeiende hulpvraag tegemoet te komen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie