Afbeelding
BDUmedia

Verbazing over volle dansvloer in Amersfoort

5 juni 2020 om 15:55 Corona

AMERSFOORT Een volle dansvloer heeft donderdagavond voor flink wat verbazing gezorgd. Op social-media circuleren beelden waarop te zien is hoe druk het in De Karseboom was en dat de regels werden overschreden. 

door Jeroen van der Veer

Volgens de regels van het RIVM is het niet toegestaan wat er gisteravond in De Karseboom is gebeurd. Zo mogen er maximaal dertig mensen aanwezig zijn en zij mogen enkel en alleen bij een gereserveerde tafel zitten. 

Beide regels zijn donderdagavond overschreden, al denkt Karseboom eigenaar Thomas Kruip daar iets anders over. ,,De studenten hebben gisteravond hun eindexamenuitslag gehoord en hebben dat hier gevierd. Wij zijn een café en daarvoor hoef je volgens mij niet te reserveren. We hebben hier tafels, stoelen en krukken. Daar heeft iedereen gebruik van gemaakt. Maar, ja... het klopt; bij sommige nummers werd er gedanst."

Volgens Kruip ging daarna iedereen weer zitten en was de dansvloer leeg. Op de vraag of er meer dan dertig man in de zaak waren, komt een opmerkelijk antwoord. ,,Nee, ik denk soms veertig of vijftig. Hoe dat komt? Doordat wij hiernaast nog een café hebben en mensen zijn van het ene naar het andere gegaan via een tussendoor ingang. Ik stond bij de deur aan de voorkant en heb dus niet goed kunnen tellen hoeveel mensen er in De Karseboom waren. We hebben 200 vierkante meter ruimte", vervolgt Kruip zijn verhaal. ,,We hebben dit echt op een verantwoordelijke manier gedaan."

Als Kruip geconfronteerd wordt met het feit dat er bepaalde regels zijn overschreden, zegt hij te vinden dat dit niet is gebeurd. ,,Als je de hele tijd zit, wil je af en toe de benen strekken. Ik snap dat collega's het verschrikkelijk vinden dat er bij ons wat te doen was, maar echt... als ze vragen hebben; laat ze naar mij komen in plaats van foto's verspreiden."

REACTIE BURGEMEESTER Burgemeester Lucas Bolsius, die over de orde en veiligheid in de stad gaat, is vrijdag ook geconfronteerd met het nieuws: ,,Ik krijg ook de signalen en ga dit uitzoeken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie