Afbeelding
Unsplash

'Prikkelende ontmoetingen' tijdens Prokkelweek in Amersfoort

5 juni 2020 om 11:33 Maatschappelijk

AMERSFOORT Gemeente Amersfoort heeft diverse activiteiten georganiseerd voor de landelijke Prokkelweek, die plaatsvindt van 8 tot en met 13 juni. 

De Prokkelweek staat in het teken van ,,prikkelende ontmoetingen tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder", aldus gemeente Amersfoort. ,,Bij een prokkel gaat het om samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen."  Verschillende zorginstellingen, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en verenigingen organiseren tijdens de Prokkelweek ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. 

ACTIVITEITEN De volgende activiteiten vinden plaats op donderdag 11 juni: Vogels kijken en luisteren op de Rusthof in Leusden, van 10.00-12.30 uur, In gesprek met wethouders Hans Buijtelaar (onder andere Sport en Mobiliteit), tijdstip nog niet bekend en Met de Boa's op pad in Amersfoort, van 09.00-12.00 uur. 

Vrijdag 12 juni kunnen belangstellenden meelopen met de markt- en havenmeester, van 10.30-14.00 uur. In de maanden juli en augustus organiseert de gemeente Amersfoort nog een Prokkelmiddag, waarbij medewerkers van de gemeente een middag op pad gaan met cliënten van Humanitas en Amerpoort om in teams opdrachten uit te voeren.

PRAKTISCH Bij de activiteiten en ontmoetingen worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. Voor meer informatie over de Prokkelweek, zie de website. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie