Minimaal 1,5 meter afstand houden en handen wassen blijven de belangrijkste maatregelen
Minimaal 1,5 meter afstand houden en handen wassen blijven de belangrijkste maatregelen FrankNoordanus

Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen in Meander

4 juni 2020 om 13:16 Gezondheid-MeanderMC

Meander volgt op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen de richtlijnen die zijn opgesteld door het RIVM en de Federatie van Medisch Specialisten (FMS). De belangrijkste maatregelen zijn dat iedereen in het ziekenhuis 1,5 meter afstand houdt en regelmatig de handen wast. Daarmee wordt de overdracht van het coronavirus zoveel mogelijk voorkomen. 

De meeste patiënten die een afspraak bij Meander hebben, krijgen 48 uur voor hun afspraak een sms-bericht. Patiënten met een afspraak in het ziekenhuis, wordt gevraagd eerst de digitale coronacheck te doen. Hierbij vullen patiënten op een formulier op de website in of zij klachten hebben die passen bij het coronavirus. Dit zijn bijvoorbeeld hoesten, kortademigheid, verkoudheid, en koorts. Daarna krijgen zij direct persoonlijk advies over wel of niet naar het ziekenhuis komen en de maatregelen die voor hen gelden. Ook tijdens het bezoek aan het ziekenhuis worden patiënten nogmaals bevraagd op de aanwezigheid van klachten. Zonder klachten is een mond-neusmasker niet nodig. Patiënten met klachten die passen bij het coronavirus komen alleen naar het ziekenhuis indien dat medisch gezien noodzakelijk is en op aangeven van de behandelend specialist. In dat geval ontvangt de patiënt een mond-neusmasker bij bezoek aan het ziekenhuis. 

Niet alle medewerkers van Meander dragen mond-neusmaskers. Zij dragen alleen mond-neusmaskers en andere beschermende kleding en materialen wanneer ze contact hebben met corona(verdachte) patiënten. 

Patiënten met vragen of twijfels over hun veiligheid kunnen contact opnemen met de betreffende polikliniek om dit te bespreken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie