Afbeelding
Martin van der Veen

Rotzooi langs de Eem een doorn in het oog: 'We zijn er echt mee bezig'

4 juni 2020 om 19:00 Maatschappelijk

AMERSFOORT De rotzooi langs de Eem is ook de gemeente een doorn in het oog en daarom wordt er actie ondernomen. Dat klinkt eenvoudig, maar dat blijkt het niet. Zo zijn de bermen langs het water van het Waterschap en de aanlegsteigers van de provincie en moet er eerst goedkeuring komen vanuit diverse kanten. 

door Jeroen van der Veer

,,Maar”, wil verantwoordelijk wethouder Kees Kraanen (VVD) direct benoemd hebben. ,,We zijn er echt mee bezig. Op korte termijn komen er blikvangers en op ambtelijk niveau wordt nu gekeken hoe we zwerfafval kunnen tegengaan.”

Het kan ook Kraanen niet snel genoeg gaan, want ook hij merkt dat er veel zwerfafval langs het water ligt. Jongeren gaan er op zomerse dagen ontspannen, maar gebleken is dat zij nogal wat rotzooi achterlaten. ,,Het klopt dat er prullenbakken moeten komen, maar de aanwezigen moeten óók hun verantwoordelijkheid pakken. Neem gewoon je rotzooi mee en zorg dat anderen er geen last van hebben.”

Wanneer de blikvangers worden geplaatst, durft Kraanen niet te zeggen. Wel is het één en ander al in gang gezet. ,,Het ligt ingewikkeld. Het fietspad is in ons bezit, de berm van het Waterschap en de steigers van de provincie. Het moet dus langs meerdere kanalen en ik kan de mensen verzekeren dat ik er alles aan doe om zo snel als mogelijk die dingen daar te hebben.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie