Danielle van Eldik.
Danielle van Eldik.

De Specialist: Effectieve behandeling van acne

3 december 2019 om 10:05 Zakelijk

AMERSFOORT Iedereen krijgt er weleens mee te maken; puistjes. Vaak komt acne in de puberleeftijd voor. ,,Toch zien we een onrustige huid ook ontzettend vaak bij volwassenen. De vragen die wij vaak krijgen in de praktijk zijn 'hoe ontstaat acne en welke factoren spelen een rol bij het ontstaan ervan?' 

Hier is geen eenvoudig antwoord op. Puistjes kunnen door meerdere factoren veroorzaakt worden. Namelijk door een hormonale disbalans, een chronisch ontstekingsproces van het lichaam, irritatie van de huid of door een overgroei van gisten, mijten of bacteriën. Acne is een aandoening van de talgklieren. Talgklieren zijn in grote aantallen aanwezig in onze huid. Voornamelijk in het gezicht, op de rug, schouders en borst. Talg houdt de huid soepel en bacteriën worden gedood. 

Bij acne is de talgproductie uit balans geraakt. Bepaalde hormonen stimuleren de talgproductie, waardoor huidcellen vermeerderen en de talgklieren verstoppen. Naast dat de mannelijke hormonen hiervan de boosdoener zijn, spelen ook insuline en IGF-1 een belangrijke rol. De insulineproductie wordt gestimuleerd door onder andere het eten van suikers en zuivel, hetgeen zorgt voor een piek in de bloedsuikerspiegel en daarmee de talgproductie stimuleert. Daarnaast maakt stress via de productie van cortisol, het stresshormoon, hormonale acne erger", legt huidtherapeut Danielle van Eldik uit.

VERBETERDE HUIDSTRUCTUUR ,,Huidtherapie Eemland biedt meerdere behandelmethoden om acne effectief te behandelen en om verdere huidbeschadigingen te voorkomen. Bij een actieve acne wordt de huid gereinigd en een dieptereiniging uitgevoerd. Dit houdt in dat met een kleine steriele naald de puistjes en comedonen (mee-eters) worden aangeprikt, zodat deze zorgvuldig uitgedrukt kunnen worden zonder de huid te beschadigen.

Danielle van Eldik: ,,Ben je benieuwd wat we voor jouw huid kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek."

Daarnaast maken wij gebruik van peelings en de Dermapen. Een peeling wordt ingezet om het ontstekingsproces te remmen, de huid egaler te maken en de conditie van de huid te verbeteren. De Dermapen, ook wel microneedling, is een pen met steriele naaldjes, waarmee miniscule openingen in de huid worden gemaakt. Er ontstaat een beschadiging in de huid, waardoor de huid wordt gestimuleerd om o.a. collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor een verbeterde huid- structuur."

Tevens kan IPL ingezet worden om het ontstekingsproces en de roodheid van de huid snel te verminderen. Naast het behandelen van de huid, onderzoeken we de huid ook op de huidconditie. Wij geven persoonlijke voorlichting en adviezen op het gebied van huidverzorging, iedere huid(conditie) is namelijk anders. Hiermee ondersteun je de behandeling en bespoedig je het resultaat."

Huidtherapie Eemland is gecontracteerd met alle Nederlandse zorgverzekeraars en alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapie en het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG geregistreerd onder artikel 34).

Huidtherapie Eemland Vestiging Schothorst
Garietstraat 203
3813 BL Amersfoort
Tel 033-2037030
Vestiging Vathorst
Wervershoofstraat 367
3826 EM Amersfoort

info@huidtherapie-eemland.nl
www.huidtherapie-eemland.nl

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie