Danny Weijman, voorin de kano, heeft zijn plan van zeven jaar geleden tot uitvoering gebracht.
Danny Weijman, voorin de kano, heeft zijn plan van zeven jaar geleden tot uitvoering gebracht. Jeroen van der Veer
Samen tijdens corona

Intelligente lockdown laat oude droom 'Kantje Boord verhuur' uitkomen

7 juni 2020 om 07:30 Corona Samen tijdens corona

AMERSFOORT Er stond een maandenlange buitenlandklus voor cameraman Danny Weijman in de agenda toen opeens corona wild om zich heen sloeg. Wat nu, was de grote vraag die de Amersfoorter had. Al snel volgde -mede op aandringen van vrienden- het antwoord en maakte de dertiger zijn plannen van zeven jaar geleden werkelijkheid. Hij gaat nu kano’s verhuren zodat stadsgenoten Amersfoort op een nog mooiere en sportievere manier kunnen aanschouwen.

door Jeroen van der Veer

In de televisiewereld is Weijman geen onbekende. Met zijn camera is hij al onderdeel geweest van diverse grote projecten en hijzelf weet niet beter of hij is vrijwel elke dag op pad met zijn filmcamera. Eén van zijn mooiste klussen was het opnemen van Expeditie Robinson en zo staan er nog meer grote projecten op zijn CV. Door corona veranderde echter alles en kwam de ZZP’er (tijdelijk) thuis te zitten.

ONDERNEMEN ,,In het begin had ik nog wel klusjes en gingen opnames door, tot de intelligente lockdown kwam", blikt de Amersfoorter terug. ,,Doordat ik zelfstandige ben, had ik dus heel zwart-wit gezegd geen werk en zat ik thuis. Wat nu, vroeg ik mij meermaals af."

Mede op aandringen van vrienden werd een trailer gekocht met daarop acht kano's. Dit idee speelde al langer in zijn hoofd, maar nooit vond hij de tijd om het plan uit te voeren. Maar nu, midden in de coronacrisis, investeerde Weijman in de kano's en wordt zijn plan na zeven jaar werkelijkheid. ,,Mensen zoeken nu uitjes dichter bij huis en ik zat mij een beetje te vervelen. Het was dus nu tijd om te ondernemen en Amersfoort een nieuw uitje te bieden.”

RIVM-REGELS Afgelopen weekend hebben zijn naasten voor het eerst gebruik gemaakt van zijn onderneming die de naam 'Kantje boord verhuur' draagt. ,,Toepasselijke naam, toch", lacht de cameraman. ,,Het is toch best spannend om een tweede bedrijf te starten in deze crisis."

De testvaarten waren geslaagd en ook aan de regels van het RIVM kan worden voldaan. ,,Absoluut, dat vond ik namelijk erg belangrijk. Anders was ik er niet aan begonnen. In een kano kunnen twee volwassen. Drie is ook mogelijk, maar dan kan ik de anderhalve meter niet waarborgen. Gezinnen mogen dat wel. Dan kunnen er twee kinderen en twee volwassenen in.”

HOGER LEVEL Het opstappunt wordt bij de Heiligerbergerbeek. Vanuit daar kunnen mensen meerdere kanten op. Mensen die een kano huren kunnen drie uur lang het water op en genieten van de omgeving.

Voor Weijman ideaal, want deze plek is op een steenworp afstand van zijn huis. Hierdoor hoeft hij niet continu bij de beek te wachten. ,,Maar waarschijnlijk ben ik daar toch altijd. De mensen willen toch op je kunnen rekenen. Mocht ik er even niet zijn, dan kan ik wel binnen dertig seconden alsnog bij het startpunt komen." 

Weijman hoopt en verwacht dat het een succes wordt, zeker nu de zon zich meer en meer laat zien. Zo heeft hij inmiddels ook twee sups gekocht waar mensen gebruik van kunnen maken. ,,Maar", zegt hij direct zelfverzekerd. ,,Ik ben en blijf cameraman en zie er naar uit om die klussen weer op te pakken. Dat werk hoort gewoon bij mij. Toch wil ik Kantje Boord naar een hoger level brengen. Als het een succes wordt, ben ik van plan iemand in dienst te nemen."

Kijk voor meer informatie op: www.kantjeboordverhuur.nl.

Dit verhaal kwam tot stand dankzij een subsidie van - en in samenwerking met de gemeente Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie