Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Markten tijdelijk verplaatst om ook horeca voldoende ruimte te bieden

2 juni 2020 om 17:36 Zakelijk

AMERSFOORT Om aan zowel de markt, als de horeca voldoende ruimte te kunnen bieden, is afgesproken dat vanaf 5 juni de vrijdagmarkt van de Hof én het Lieve Vrouwekerkhof tijdelijk worden verplaatst naar het Eemplein en de Grote Koppel. Op zaterdag blijft de markt op de Hof, maar staan enkele non-food kramen en de kramen met bloemen en planten op Havik.

Normaal gesproken is er op de Hof en het Lieve Vrouwekerkhof voldoende ruimte voor zowel de horeca als de markt. Nu door het coronavirus 1,5 meter afstand belangrijk is, ontstaat er ruimtegebrek, meldt de gemeente. ,,De horeca en de markt hebben, samen met de gemeente, hierover uitvoerig gesproken en bovenstaande afspraken gemaakt."

Om de marktkramen en bezoekers voldoende ruimte te geven wordt Havik op zaterdagen tussen 5.00 en 19.30 uur afgesloten voor auto- en fietsverkeer en is het verzoek om gebruik te maken van de gratis bewaakte fietsenstallingen bij St. Jorisplein, Kamperbinnenpoort, Amicitia en de nieuwe fietsenstalling bij het Eemplein.

Het is nog niet duidelijk voor welke periode deze verplaatsingen gelden. ,,We hopen dat alle noodzakelijke maatregelen in verband met het coronavirus zo snel mogelijk versoepeld kunnen worden. Wanneer dat is, weten we niet."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie