Afbeelding
Provincie Utrecht

Amersfoort neemt deel aan nieuwe 'ROM Regio Utrecht'

2 juni 2020 om 14:51 Zakelijk

AMERSFOORT De regio Utrecht richt de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) Regio Utrecht op. Dit ontwikkelingsfonds van 50 miljoen euro moet het regionale economische ecosysteem verder versterken door te investeren in de innovatieve sectoren en maatschappelijke opgaven in de regio Utrecht.

Fatma Koser Kaya, wethouder Economie Amersfoort: ,,Met de ROM verstevigen we de sterke positie van de regio, met oog voor de brede welvaart. Want de ROM investeert niet alleen in de economie, maar ook in het welzijn. Zo draagt de ROM bij aan een stad en regio waar het goed leven en werken is.”

50 MILJOEN EURO De ROM Regio Utrecht moet een bijdrage gaan leveren aan de uitvoering van de Regionale Economische Agenda (REA) en het innovatieve bedrijfsleven ondersteunen. De ontwikkelingsmaatschappij deelt dan ook nadrukkelijk de drie belangrijkste speerpunten van de REA: een toekomstbestendige leefomgeving, gezonde mensen en digitalisering.

De ROM Regio Utrecht beschikt over een fonds van 22 miljoen euro, dat zal doorgroeien naar 50 miljoen euro. Dit bedrag wordt ingebracht door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, de provincie Utrecht, gemeenten Amersfoort, Hilversum en Utrecht, de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Bovengenoemde partners zijn aandeelhouders in het investeringsfonds van de ROM Regio Utrecht.

STEUN VRAGEN Bedrijven kunnen bij de werkorganisatie van de ROM een ondersteuningsaanvraag doen voor hun businessplan en bedrijfsontwikkeling of een financieringsaanvraag. Een team van onafhankelijk experts beoordeelt of de aanvraag voldoet en gaat samen met het bedrijf op zoek naar financieringsmogelijkheden. Daarnaast zal de ROM zich ook bezighouden met het begeleiden van buitenlandse bedrijven bij hun komst naar de regio en het organiseren van handelsmissies voor bedrijven uit de regio Utrecht.

De werkorganisatie heeft intussen huisvesting gevonden in Utrecht aan de Euclideslaan nummer 1 (gebouw YinYang).

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie