Afbeelding
Politie Amersfoort

Bestuurder daagt politie uit en wordt na zoektocht aangehouden

30 mei 2020 om 22:44 Overig

AMERSFOORT Een zakmes, een taser en een laserpen. Dat is de buit nadat een persoon op een wel heel knullige manier tegen de lamp liep. Toen de bestuurder van een kleine zwarte auto een agent op de Stadsring zag, liet hij een imitatie-geluid van een sirene horen.

door Jeroen van der Veer

De agent was op dat moment op de fiets en gaf de bestuurder een stopteken omdat het niet is toegestaan om dergelijke geluidssignalen te voeren op de openbare weg. Daar gaf de automobilist geen gehoor aan en ging er vandoor. Een zoekslag van onder andere de politie en de BOA’s van de gemeente Amersfoort was het logische gevolg.

Een van de BOA's wist het voertuig te traceren en riep assistentie van agenten op. De bestuurder zat op dat moment nog in de auto en kon worden onderworpen aan een controle. Tijdens deze controle stuitte de agenten op een imitatie-kid wat een sirene-geluid kan produceren. 

Daarnaast werd ook een laserpen, een zakmes en een taser gevonden. De bestuurder werd daarop aangehouden voor de wet wapens en munitie en is voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

De persoon kreeg uiteindelijk drie bekeuringen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie