Christian van den Brink, waarnemend voorzitter college van bestuur (l) en Pim Spijker, meerscholendirecteur s(b)o-scholen en DaVinci (r)
Christian van den Brink, waarnemend voorzitter college van bestuur (l) en Pim Spijker, meerscholendirecteur s(b)o-scholen en DaVinci (r) Stichting Meerkring

Fusie tussen Amersfoortse onderwijsinstellingen is rond

30 mei 2020 om 17:12 Onderwijs

AMERSFOORT De bestuurlijke en gelijkwaardige fusie tussen Stichting Speciaal Onderwijs Amersfoort e.o. (SSOA) en Stichting Meerkring zal op maandag 1 juni afgerond zijn. Samen gaan de twee onderwijsinstellingen verder onder de naam ‘Stichting Meerkring primair onderwijs Amersfoort’.

Met deze fusie bundelen de instellingen hun krachten, waardoor kennisdeling vergemakkelijkt kan worden en het speciaal (basis)onderwijs-landschap versterkt wordt, aldus de stichting. Op dinsdag 9 juni worden de ruim 85 medewerkers van SSOA welkom geheten door Christian van den Brink, waarnemend voorzitter college van bestuur en Pim Spijker, meerscholendirecteur s(b)o-scholen en DaVinci.

GERICHT ONDERWIJS Daarnaast zijn de Kingmaschool en Boulevard410, die voorheen onder SSOA vielen, vanaf nu aangesloten bij Meerkring GO!, dat staat voor: Meerkring Gericht Onderwijs. ,,De GO!-scholen hebben gespecialiseerde medewerkers in dienst en hebben de kennis en expertise in huis om kinderen een leeromgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontplooien tot hun volle potentie. Met deze fusie biedt Meerkring gericht onderwijs op acht GO!-scholen", aldus de stichting. Dat zijn naast de twee nieuwe scholen: DaVinci Eemland, De Kolibrie, De Klimboom, Dr. M van der Hoeveschool, Plevier en Wereldwijzer Taalklassen.

Ook hebben het Meerkring-logo en de huisstijl en logo's van de twee nieuwe specialonderwijsscholen, de Kingmaschool en Boulevard410, kleine wijzigingen ondergaan. Dit is onder meer terug te zien op de vernieuwde websites van de Kingmaschool en Boulevard 410, die op 2 juni worden gelanceerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie