De nieuwe stalling op het Eemplein heeft plek voor zo'n 100 fietsen.
De nieuwe stalling op het Eemplein heeft plek voor zo'n 100 fietsen. Pixabay

Nieuwe fietsenstalling Eemplein vanaf 1 juni open

29 mei 2020 om 16:02 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De nieuwe fietsenstalling op het Eemplein in Amersfoort gaat op 1 juni vanaf 07.30 uur open. Fietsers kunnen daar hun fiets gratis stallen. 

De gemeente heeft de bewaakte fietsenstalling mogelijk gemaakt in samenspraak met bewoners en ondernemers van het Eemplein. De stalling heeft plek voor zo'n 100 fietsen en is open van maandag tot en met zaterdag open van 07.30 uur tot 0.30 uur. Op zondag gaat de stalling een uur later open, om 8.30 uur. Wel sluit de stalling om 0.30 uur, zoals de andere dagen. 

BEDRIJFSOUTFIT De beheerders van alle fietsenstallingen in de stad krijgen op dinsdag 2 juni ter gelegenheid van de opening een nieuwe bedrijfsoutfit van wethouder Hans Buijtelaar. Ze ontvangen een jas en drie t-shirts met het motto ‘Uw fiets onze zorg’. De wethouder reikt de nieuwe kleding uit aan de beheerders op gepaste afstand, volgens de coronarichtlijnen. 

De stallingen zijn in het beheer van de Stichting FACA. De Stichting FACA biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid een traject te doorlopen dat hen weer perspectief biedt. Meedoen in de samenleving staat hierbij voorop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie