Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie zoekt getuigen in moordzaak waarvoor Amersfoorter vast zit

27 mei 2020 om 06:20 Misdaad

AMERSFOORT Mike Goedhart werd donderdagochtend 26 maart 2020 neergeschoten voor zijn woning op het woonwagenkamp aan de Ossenwaard in Cothen. Ondanks dat er snel een verdachte (20) uit Amersfoort door de politie werd aangehouden, en die een bekentenis heeft afgelegd, is het onderzoek nog niet afgerond. De politie roept getuigen op zich te melden. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag aandacht aan de zaak.

Even voor 07.00 uur die ochtend ontving de politie een melding van het schietincident. Het slachtoffer, de 50-jarige Mike Goedhart, overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

VOORBIJGANGER Die ochtend stond er op het Kersenpaadje -vlak bij de Ossenwaard- een brommer geparkeerd. Een alerte voorbijganger zag vervolgens een man uit de richting van de Ossenwaard rennen, op de brommer springen en wegrijden in de richting van de Rijnweide. Doordat de getuige het kenteken had genoteerd en dit meteen had gemeld bij agenten, wist de politie de verdachte aan te houden. De Amersfoorter heeft inmiddels bekend geschoten te hebben.


Opsporing Verzocht

BEWAKINGSBEELDEN Op basis van bewakingsbeelden is het inmiddels duidelijk dat de schutter al om 03.35 uur op het Kersenpaadje aanwezig was. Het is mogelijk dat daar een tweede persoon bij was. De politie wil graag weten wat er die ochtend tussen 03.30 en 07.00 uur is gebeurd in de omgeving van de Ossenwaard en het Kersenpaadje. De politie is tevens op zoek naar een specifieke getuige. Op de beelden is te zien dat een man of vrouw rond 04.50 uur een grote hond uitliet op het Kersenpaadje. De politie verzoekt deze persoon contact op te nemen.

JONGE VROUW Ook is uit onderzoek gebleken dat de Amersfoorter vermoedelijk op de avond voor het incident al in Cothen was. Die avond heeft hij vermoedelijk contact gehad met een jonge vrouw in een zwarte auto, vermoedelijk een Audi. ,,Was u die vrouw of weet u met wie de verdachte contact heeft gehad? Meld het alstublieft", aldus de politie.

RELATIONELE SFEER Het slachtoffer vertrok die ochtend nietsvermoedend naar zijn werk, toen hij voor zijn woning werd doodgeschoten. De politie vermoedt dat het gaat om een conflict in de relationele sfeer. Waarschijnlijk heeft de schutter niet alleen gehandeld, maar hulp gehad bij het plannen en voorbereiden van het schietincident.

Bron: Opsporing Verzocht

De politie vraagt iedereen die informatie heeft om die informatie door te geven. Dat kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis), tel. 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis), tel. 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief), tel. 079-3458999. Het is ook mogelijk online een tip door te geven, klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie