Bike Totaal Steven Koelewijn aan de Soesterweg 275-277 in Amersfoort.
Bike Totaal Steven Koelewijn aan de Soesterweg 275-277 in Amersfoort. Steven Koelewijn
Advertorial

Bike Totaal Koelewijn steunt de horeca

27 mei 2020 om 15:00 Zakelijk

AMERSFOORT Toen begin maart de uitbraak van het coronavirus leidde tot de intelligente lockdown, was dat voor veel ondernemers het begin van onzekere tijden. Ook bij Bike Totaal Steven Koelewijn leek dit in de eerste instantie het geval. Een paar weken later bleek dat enigszins mee te vallen. Nu het einde van de maand mei nadert, lijkt de fietsenbranche juist te profiteren van de crisis.

,,Dat voelt wel wat dubbel’ zegt mede-eigenaar Larry Koelewijn. Het voelt vreemd om van een crisis als deze te profiteren. Wij zijn realistisch. Dit jaar zullen de meeste consumenten nog wel gewoon geld uitgeven, maar een recessie is natuurlijk onvermijdelijk. De komende jaren zal het echt wel iets teruglopen. De mensen blijven heus wel fietsen, maar als de koopkracht afneemt, gaat een aantal mensen duurdere aankopen waarschijnlijk uitstellen of zij kiezen voor goedkopere modellen. Al met al maak ik me geen zorgen, we kunnen wel een stootje hebben. We zijn al meer dan tachtig jaar een gezond bedrijf!"

Een dinercheque bij nieuwe fiets vanaf 599 euro

PROPPIE De KvK-inschrijving van Steven Koelewijn stamt uit 1937. De drang naar goed ondernemerschap zit al generaties in de familie. Het begon bij zijn overgrootvader, de oorspronkelijke ‘Steven Prop’. ,,Zijn bijnaam kreeg hij omdat hij kort en stevig was", vertelt Larry. ,,Een ‘proppie’ dus. Zo ging dat destijds in Spakenburg, bijna iedereen kreeg wel een bijnaam. Na een paar omzwervingen, opa verkocht zelfs ooit wasmachines, werd het verkopen en onderhouden van fietsen het nieuwe succes. Toen ik samen met mijn compagnons het stokje van hem en Lambert Boekhout overnam, gingen we voorzichtig kijken buiten de dorpsgrenzen."

In 2012 starten ze eerst een pilot in Hoevelaken en toen die succesvol bleek, ook in Baarn. ,,Eind 2017 hebben we de winkel in Hoevelaken gesloten zodat we ons konden richten op Bike Totaal Amersfoort, waarmee we de succesvolle winkel van Frits van den Bunt konden voortzetten. Het eerste jaar merkten we dat de klanten en wij een beetje aan elkaar moesten wennen. Complimenten aan mijn zus, bedrijfsleider Petra Koelewijn en onze monteur Wesley van den Bor. Zij hebben er samen voor gezorgd dat het bedrijf weer helemaal op de kaart staat."

SCOOTERS Bike Totaal Amersfoort wordt, ten onrechte, geassocieerd met de verkoop van scooters legt Larry uit: ,,De scooterafdeling is een zelfstandige onderneming die onder de naam Steven Koelewijn Scooters opereert. Strikt genomen verkopen wij dus geen scooters. Alle activiteiten rond scooters en bromfietsen in onze winkels vallen onder de verantwoordelijkheid van Arnoud Huijgen. Hij is eigenaar van de scooterafdelingen. We delen de winkel dus eigenlijk. Vandaar ook de gescheiden werkplaatsen en afrekenpunten."

ACTIE Harde klappen vallen er in de horeca. Na weken van sluiting mag de horeca weer open met enorme beperkingen. Voor Koelewijn een reden om een actie op touw te zetten. ,,We geven tot en met 6 juni bij elke verkochte nieuwe fiets van boven de 599 euro een dinercheque ter waarde van 40 euro cadeau."

Peter Beijer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie