Spakenburgse diva in het Mondriaanhuis, Het Wilde Oog.
Spakenburgse diva in het Mondriaanhuis, Het Wilde Oog. Frank Auperlé

Kunsthal Kade, Flehite en Mondriaanhuis weer open

20 mei 2020 om 10:15 Kunst

AMERSFOORT De musea van Amersfoort in C zijn klaar om op 1 juni open te gaan. Museum Flehite, Kunsthal Kade en het Mondriaanhuis hebben diverse maatregelen getroffen om publiek op een veilige en prettige manier te kunnen ontvangen. 

Om te grote drukte te voorkomen moeten alle bezoekers (ook Museumkaarthouders) vóóraf een datum en tijd reserveren via een online ticketsysteem op de site van de musea. Deze kaarten zijn nu reeds te bestellen.

STORYTELLING In Kunsthal Kade is de tentoonstelling Tell me your story tot en met 30 augustus te zien. Voor het eerst in Europa: 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op storytelling. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Ruim 140 bruiklenen, voornamelijk uit Amerika, zijn nog tot eind augustus in Amersfoort. Het werk van een groot deel van de kunstenaars was niet eerder in Nederland te zien. Bezoekers kunnen kennismaken met de kernfiguren van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en hun verhaal ontdekken. 

HENDRIK WERKMAN Museum Flehite heeft de tentoonstelling Kunst uit Noord Nederland - Hendrik Werkman en vele anderen verlengd tot en met 2 augustus. Met de tentoonstelling Kunst uit Noord-Nederland sluit Museum Flehite aan bij het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Hendrik Werkman werd drie dagen voor de bevrijding van Groningen gefusilleerd door de Duitsers. Museum Flehite herdenkt hem met een expositie waarin o.a. zijn kleurrijke ‘druksels’ (unica) worden getoond naast het werk van andere Noord-Nederlandse kunstenaars. Bijna alle werken zijn afkomstig uit de collectie Niemeijer – Hiddink. Deze bijzondere verzameling wordt voor het eerst museaal getoond. 

SPAKENBURGSE DIVA'S In het Mondriaanhuis is naast de vaste expositie over Mondriaan de tijdelijke fototentoonstelling Spakenburgse Diva's te zien. Onder het motto ‘kijk wild en denk lenig’ hebben Hans Lemmerman en Inge van Run de afgelopen twintig jaar laten zien hoe de wereld van de kunst en die van volkscultuur elkaar kunnen versterken. Sinds 2000 portretteert het duo vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht naast werk van diverse Nederlandse kunstenaars. Dit levert verrassende, vervreemdende en grappige beelden op. Het langlopende project wordt nu afgesloten met een tentoonstelling in het Mondriaanhuis, waarbij de Spakenburgse Diva’s de dialoog aangaan met de grootmeester van de abstracte kunst.

Hendrik Werkman, Preludium (links) en Hot printing.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie