Afbeelding
Kunsthal KAdE Amersfoort

Kunsthal KAdE weer open vanaf 1 juni

20 mei 2020 om 07:24 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Kunsthal KAdE aan het Eemplein in Amersfoort gaat vanaf 1 juni weer open. Bezoekers die het museum willen bezoeken moeten online hun tickets kopen.

,,We hebben de hele organisatie heringericht naar de richtlijnen uit het museumprotocol. Er is een eenrichtingsroute gecreëerd, de shop en de garderobe zijn verplaatst en er is zoveel mogelijk ruimte gemaakt om bezoekers veilig en comfortabel door de kunsthal te laten bewegen", meldt KAdE in een persbericht. 

,,We werken met online ticketverkoop en timeslots om het aantal bezoekers dat tegelijkertijd binnen is te reguleren. Alle betaling gaat elektronisch, via internet of contactloos bij de kassa. De KAdEStudio en het filmkabinet zijn tijdelijk gesloten. Wel is er via QR codes een educatieve laag toegevoegd aan de tentoonstelling."

CAFÉ Het KAdECafé gaat ook per 1 juni weer (gelimiteerd) open. Met behulp van planten is afstand tussen de tafels gecreëerd. ,,Er mogen maximaal 30 personen (op reservering) naar binnen. Bezoekers uit de tentoonstelling zijn welkom, mits er plek is. Op het terras is er geen limiet. Bij het café is ook de mogelijkheid om koffie en thee, of 'soep van Coen' to go te bestellen. Op dinsdag- en vrijdagmiddag zijn er wisselende dagschotels die goed thuis te verwarmen zijn." 

TENTOONSTELLING Bezoekers kunnen bij KAdE de tentoonstelling Tell Me Your Story weer ervaren. Een overzicht van 100 jaar Afrikaans-Amerikaanse kunst gebaseerd op storytelling, voor het eerst in Europa. Bijna 50 kunstenaars tonen de visueel overweldigende rijkdom van de zwarte cultuur. Ruim 140 bruiklenen, voornamelijk uit Amerika, zijn gelukkig nog iets langer in Amersfoort. ,,Het werk van een groot deel van de kunstenaars was niet eerder in Nederland te zien. Maak kennis met de kernfiguren van de Afrikaans-Amerikaanse kunst en ontdek hun verhaal", aldus KAdE.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie