Afbeelding
BDU Media
Column

Mondkapjes, made in Amersfoort (2)

20 mei 2020 om 11:00 Column

Wat heb ik een schik gehad na het lezen van reacties over de mondkapjescolumn van vorige week. De kapjes van mevrouw De Keijzer gaan alle Amersfoortse wijken en heel het land door. Zo lopen er Amersfoortse kapjes rond in Zeist, Arnhem, Nieuwegein, Soest, Zoetermeer en Hilversum en is er een tweetal onderweg naar Burken-Burlo (Duitsland).

Even sloeg haar de schrik om het hart toen er een mailtje kwam van Mark Veldhuysen, conservator van de M.C. Escher Stichting. Daarin laat hij weten dat al het werk van M.C. Escher auteursrechtelijk beschermd is. Maar toen we hem hadden gebeld was de kou snel uit de lucht, wenste hij mij veel succes met mijn stukkies. Toch attent dat het even onder de aandacht werd gebracht. Intussen zit mijn eega al weer achter de naaimachine om nieuwe kapjes te produceren, want er komen nu ook vragen of de klant met zijn eigen stof er een mag laten maken.

Wethouder Fatma zou ze dan graag willen bestellen voor het hele college

Dan de kapjes met de afbeelding van uw stukkiesschrijver, die inmiddels twee grijze vlechtjes heeft laten groeien zodat hij er nu uitziet als een bejaarde Pipi Langkous uit de gelijknamige Zweedse serie (1969). Er staat eindelijk een afspraak voor eind mei bij mijn kapster Natasja. Dat dit mondkapje een gewild verzamelobject ging worden bleek wel uit berichtjes in de mailbox. Dit ontwerp met die ‘Kop van de Keijzer’ sloeg in als een bom. AD/AC-columniste Nienke wilde graag een dergelijk kapje met mijn beeltenis, niet om te dragen maar om het in vloeipapier te bewaren voor later. Als Claudia uit Hoogland er één zou weten te bemachtigen zou ze ‘m nooit meer afdoen en zou Martine uit de Amersfoortse binnenstad ‘m voor haar werk in het buitenland overal mee naar toenemen. Wethouder Fatma zou ze dan graag willen bestellen voor het hele college. Twee kleine kapjes voor haar en Astrid, vier standaard maten voor Lucas, Hans, Cees en Willem-Jan en twee grote maten voor Kees en Menno.

Inmiddels wordt de mondkapjesmarkt overspoeld met honderden vaak professionele naaisters met websites en schitterende foto’s dus zal in huize De Keijzer de vraag naar kapjes langzaam opdrogen, zal er nog maar mondjesmaat worden ontworpen. Grappig dat goede vriend, creatieve kunstenaar Norbertus, even van zich liet horen. Wat een kostelijk kapje heeft hij ontworpen met sexy kantwerk en tepel, het zogenaamde ‘mondcupje’. De naam van het beeldschone naaktmodel dat heeft geposeerd houdt hij angstvallig geheim. Haar ‘Teardrop’ borsten zullen daarom voor altijd een mysterie blijven.

Zou ik toch haast Stadsbrouwerij De Drie Ringen vergeten. Het ging zaterdag ‘toppie’ volgens Ria.
Was een groot succes. Van ’Handhaving’ mag ze aanstaande vrijdag en zaterdag open.

Tot slot lieve lezers, ga ik weer aan de slag als brugwachter. Kunnen jullie weer naar me zwaaien, toeteren, bellen en héél sporadisch dat middelvingertje opsteken. Zie echter liever een kushandje van de dames!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie