Al vijfentwintig jaar is Cafetaria Hoogland een begrip.
Al vijfentwintig jaar is Cafetaria Hoogland een begrip. Arnoud J Spaaij
Advertorial

25 jaar Cafetaria Hoogland: 'Dat wat je verkoopt daar moet je zelf achter staan'

20 mei 2020 om 15:00 Zakelijk

HOOGLAND Een Hooglandse kroket met draadjesvlees, raspatat en verse kipsaté van de slager. Het zijn zomaar enkele van de lekkernijen waarmee Cafetaria Hoogland inmiddels ook de tweede generatie Hooglanders weet te verwennen.

Arnoud J Spaaij

Loes Reijerse geeft met een vriendelijke lach de klanten die het cafetaria binnenlopen aanwijzingen hoe ze zich moeten opstellen. Ondertussen neemt ze ook uitgebreid de tijd voor de krant. ,,Sinds de corona-opening werk ik weer zes dagen in de week", zegt Loes. ,,Wel werken we met aangepaste openingstijden en in onze kassa kunnen we afhaaltijden zetten. Zo voorkomen we te veel contact. Daarnaast help ik aan deze kant de klanten om afstand te houden", zegt ze terwijl ze gebaart naar de lange vitrine waar echtgenoot Hans staat te bakken.

Samen startten ze vijfentwintig jaar geleden aan de Zevenhuizerstraat. ,,Aanvankelijk heette het Foodmaster en sinds vijftien jaar Cafetaria Hoogland", gaat Loes verder. In de loop van de jaren wisten de twee de cafetaria tot een gewilde plek te maken. Bij Hooglanders en Amersfoorters die in Vathorst en Nieuwland wonen, maar zeker ook daarbuiten.

Hans Reijerse schuift aan bij het gesprek. ,,We verkopen Italiaans ijs, zonder E-nummers en de ijsmaker heeft daarvoor eigen koeien en kippen en kweekt zijn eigen fruit. Voor dat ijs komen mensen op de fiets uit Spakenburg.” Loes knikt lachend: ,,De kwaliteit is echt heel goed en vooral ook echt heel lekker. Dit ijs hebben we sinds een paar jaar. Mijn nichtje, van toen anderhalf jaar oud, zei 'Tante Loes ik heb nog nooit zo lekker ijs gehad' en daarom noemen we haar nu Rea het ijsmonster.”

Tante Loes, ik heb nog nooit zo lekker ijs gehad

PLANTAARDIG VET Hans: ,,De eerste zes jaar waren we van twaalf tot twaalf open.” Maar het publiek en de behoeften zijn veranderd. ,,Daarom gaan we met de tijd mee en zijn we nu open vanaf vier uur.” Dat is niet het enige. Met meerdere collega’s in het dorp onderscheidt Cafetaria Hoogland zich ook met kwaliteit en exclusieve producten. ,,We hebben Angus-burgers, en die zijn niet duurder dan gewone hamburgers en alle kipproducten zijn vers voor ons gemaakt. Maar ook werken we met honderd procent plantaardig vet", benadrukt Hans. 

Loes gaat verder: ,,We zijn ook uniek met onze glutenvrije en vegetarische producten. Ook daarvoor rekenen we geen extra prijs.” Het trotse echtpaar raakt niet uitgepraat over hun mooie bedrijf. Het jubileum hadden ze zich anders voorgesteld maar toch is er veel te beleven. ,,We geven ijsjes weg met een kaartje 'Alsjeblieft en dankjewel' eraan." Loes heeft oog voor detail en voor haar klanten. ,,Ja, dat vind ik belangrijk. Dat wat je verkoopt daar moet je zelf achter staan.” De sfeer en gezelligheid weten de klanten te waarderen. Misschien ook wel omdat Loes en Hans samen met hun twee kinderen en hun medewerkers er gewoon een mooie dorpscafetaria van gemaakt hebben.

Cafetaria Hoogland
Zevenhuizerstraat 126A
3828 BH Hoogland
open op dinsdag tot en met donderdag en zaterdag en zondag van 16.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie