Daniëlle en Vincent Klabbers met hun drie dochters: 'We koken allemaal één dag.'
Daniëlle en Vincent Klabbers met hun drie dochters: 'We koken allemaal één dag.' Familie Klabbers
Samen tijdens corona

'Door de corona-crisis zijn we als gezin nog hechter geworden'

20 mei 2020 om 07:15 Corona Samen tijdens corona

AMERSFOORT ,,De coronacrisis heeft ons sterker gemaakt", dat zegt Vincent Klabbers als hem wordt gevraagd hoe zijn gezin omgaat met deze rare tijd. Zijn vrouw is kraamverzorgende bij Koru, zijn drie kinderen volgen thuis schoollessen en hij moet (vanuit huis) werken. Het zijn drukke dagen, maar in huize Klabbers maken zij het beste ervan.

door Jeroen van der Veer

Toen bekend werd dat de scholen dichtgingen en men zoveel als mogelijk thuis moest blijven, moesten Daniëlle en Vincent Klabbers even schakelen. Hun drie meiden Luna (17), Sofie (14) en Lieve (11) konden niet naar school, terwijl het werk voor hen gewoon doorging.

FLEXIBEL ,,Eigenlijk ging dit vanaf het eerste moment goed", aldus Daniëlle, die als kraamverzorgende nog 'gewoon' bij mensen thuis komt. ,,In het begin vond ik dat eng. Dat onzekere gevoel heeft gelukkig maar even geduurd en inmiddels ben ik eraan gewend. De gezinnen bij wie ik kom, zijn blij met mijn aanwezigheid en dat voelt goed."

Terwijl zij gezinnen helpt, gaat in huize Klabbers alles gewoon door; thuisstudie, opruimen en bijvoorbeeld koken. Voor dat laatste is er een oplossing: ,,We hebben de kids aan het werk gezet", lacht Vincent Klabbers. ,,Zij koken allemaal één avond in de week en zorgen ook dat de spulletjes daarvoor in huis zijn. Ik kan door mijn flexibele baas, ik werk bij ABN Amro, vanuit huis werken en mijn tijd zelf indelen. Dus waar nodig help ik ze wel."

Ik werk efficiënter en zie mijn gezin meer dan ooit

SPANNING En dat is maar goed ook, want de dochters kunnen zijn helpende hand goed gebruiken. ,,Eén van de meiden vroeg uitleg over breuken. Nou, dat moest ik toch eerst even opzoeken hoe dat ook alweer ging. Maar dat is alleen maar leuk. Door de corona-crisis zijn we als gezin nog hechter geworden. Zo lunchen we met z'n allen en drinken we bijvoorbeeld altijd om 10.30 uur even koffie. Op die manier maken we er het beste van."

Het is iets waar ook Daniëlle van geniet. Want eerlijk is eerlijk: soms is haar werk best een beetje spannend en dan is het fijn als ze in een warm nest thuis komt. ,,Wat nou als je relatie niet goed is, dan heb je in deze tijd echt wel een probleem."

Goed, die spanning... Die komt bij Daniëlle Klabbers vooral door de onzekerheid of er corona in een kraamgezin heerst. Ze stapt niet met angst bij mensen naar binnen, maar wat nou als een corona-patiënt bevalt? ,,Ook dan ga ik erheen", is ze stellig. ,,Maar dan wel met bescherming. Gelukkig is dit nog niet voorgekomen, want dat lijkt mij echt wel een beetje spannend."

POSITIEF Afleiding vindt het gezin in (hard)lopen. ,,Ja, vaak ook samen", zegt Vincent trots. ,,Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat we onze draai hebben gevonden in het 'nieuwe normaal'. In het begin was het even zoeken, maar het gaat goed. Alleen het koken... In het begin vonden die meiden dat echt leuk, maar nu is het meer een 'moetje'.

Het gezin moet er om lachen en probeert altijd positief te blijven. Toch snakken ze naar het einde van de corona-crisis, want ze zijn liefhebbers van een drankje op het terras en dat zit er voorlopig nog niet in. ,,Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat", aldus Daniëlle. ,,Enorm fijn voor de horeca dat het terras mogelijk weer open mag, maar de spontaniteit van even een drankje doen ben je kwijt."

Tot slot wil Vincent Klabbers benadrukt hebben dat de focus tijdens deze crisis meer op het positieve moet liggen: ,,Ik werk bijvoorbeeld efficiënter en zie mijn gezin meer dan ooit. We moeten kijken wat naar wél kan..."

Dit verhaal kwam tot stand dankzij een subsidie van, en in samenwerking met, de gemeente Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie