Amersfoorts Cluedo in het Pinksterweekend

18 mei 2020 om 16:03 Activiteiten Deel je nieuws

Wie kent niet het klassieke bordspel Cluedo? Er is een moord gepleegd en het is aan de spelers om deze op te lossen. In het Pinksterweekend kun je meedoen met Amersfoorts Cluedo – een online variant bedacht door de Amersfoortse Gidsen.

“Je gaat online op zoek naar het jaartal, de locatie, het moordwapen en de moordenaar,” vertelt bedenker Inge Vos. “Die kun je vinden door het kijken van filmpjes en het oplossen van puzzels.”
Normaal gesproken wandelt Inge als stadsgids door de binnenstad, maar dat kan nu nog even niet. “Dus bedenken we online alternatieven om onze stadsgenoten toch steeds weer nieuwe kanten van de stad te laten ontdekken. Met video’s over de historie, tours die je thuis kunt doen en dit soort leuke spellen. Voor de Paasquest hadden we ruim 400 aanmeldingen!”

Wie mee wil doen, kan zich vooraf inschrijven en ontvangt in het Pinksterweekend een link om het spel te starten. “Zo gaan we samen op pad en zorgen we toch dat het niet te druk wordt op straat.” Deelname is gratis en onder de goede inzenders wordt een mooie hoofdprijs verloot: een echte editie van het bordspel Cluedo, gesponsord door spellenwinkel de Spellenpoort.

Aanmelden kan via www.amersfoortsegidsen.nl/cluedo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie