Afbeelding
Photo by Element5 Digital from Pexels

Vakantie vieren tijdens corona

18 mei 2020 om 13:17 Partnercontent

Er is veel onzekerheid over de zomer en de vakanties die eraan zitten te komen. Kunnen we nog op vakantie? Wat kunnen we wel en niet doen en wat kunnen we doen binnen Nederland? Veel mensen zitten met allerlei vragen rondom dit onderwerp. In dit artikel delen we wat voor alternatieve opties er zijn zodat je toch nog kunt genieten van je zomervakantie dit jaar!

Nederlandse camping

Het is nog niet zeker, maar de recreatiebranche in Nederland denkt dat het toch mogelijk is deze zomer in Nederland leuk te beleven. Langzaamaan gaan verschillende recreatieparken weer open en wordt er rekening gehouden met de afstand. Zomervakantie 2020 Nederland zal er heel anders uitzien dan de voorgaande jaren. Toch zijn er genoeg gebieden waar je naartoe kunt gaan met je gezin en voldoende afstand kunt houden. Heb je zelf een caravan? Zorg ervoor alles mee te nemen en ervan uit te gaan dat je meer vrije tijd hebt dan normaal. Een mooi moment om tot rust te komen in de natuur en ultiem te genieten van de Nederlandse natuurgebieden.

Buitenland

Voorlopig blijven de grenzen voor onze buurlanden, zoals Frankrijk, gesloten tot 15 juni. Nederlandse vakantiegangers horen dan of ze deze zomer weer welkom zijn. Een vakantiehuis Zuid Frankrijk is dit jaar wat lastiger om vooraf te boeken, omdat de maatregelen ieder moment aangepast kunnen worden. Informeer je van tevoren goed over het gebied dat je wilt bezoeken en houd het nieuws goed in de gaten. Zo kun je last minute toch nog een vakantiehuis boeken of kun je kijken of je op een later moment dit jaar op vakantie kunt gaan. Ook in de winter zijn er genoeg activiteiten te doen in Zuid Frankrijk om een leuke vakantie te hebben.

Hotels

In Nederland is het mogelijk om hotelovernachtingen te boeken. Doe je dit niet vaak en heb je besloten dit jaar toch nergens naartoe te gaan in verband met alle onzekerheden? Kies voor een paar hotelovernachtingen in Nederland. Je kunt kiezen uit hele luxe hotels met veel luxe faciliteiten, maar je kunt ook kiezen uit kleinere, goedkopere hotels waardoor je naar verschillende steden en dorpen kunt rijden om meer te zien. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine tour inplannen door Noord- en Zuid-Holland of bijvoorbeeld het oosten van het land. Let ook hierbij goed op wat wel en niet mogelijk is om te zien per regio. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie