Afbeelding
Jeroen van der Veer

Persoon vastgebonden aan een prullenbak: 'Je moet creatief zijn'

17 mei 2020 om 09:24 Misdaad

AMERSFOORT In de gemeente Amersfoort heeft de politie een verdachte tijdelijk aan een prullenbak vastgebonden. Dit gebeurde zaterdagavond toen meerdere agenten een aantal verdachten aan het zoeken was. 

door Jeroen van der Veer

Bij het bouwterrein Leonorehof (Hoek Hogeweg/Ringweg Randenbroek) werden door alerte getuigen drie personen gezien, waarna zij de politie inschakelden. ,,Bij het zien van ons klommen ze over het hek en renden ze de wijk in", aldus een van de agenten die hen aan is gegaan. ,,Dus ik heb mijn sportmomentje ook weer gehad."

Een verdachte werd al snel in de bosjes gevonden en een tweede persoon kon door een andere agent worden aangehouden. Omdat hij ook naar de derde verdachte wilde zoeken, heeft hij de tweede verdachte aan een prullenbak vastgebonden met de handboeien.

 ,,Dit kan en mag. Ik begreep namelijk dat een voorbij komende burger het hier niet mee eens was. Ik begrijp dat het er misschien raar uit heeft gezien maar wij wilden uiteraard de andere verdachte ook pakken. Dan moet je creatief zijn als er niet nog meer collega’s beschikbaar zijn"

Ondanks alle goede bedoelingen is de derde persoon niet aangetroffen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie