Afbeelding
Foto door form PxHere

Corona leidt tot grote drukte bij hoveniers

15 mei 2020 om 14:50 Partnercontent

Waar veel bedrijven in deze tijd van corona zonder werk zitten, is dat zeker niet overal het geval. Bij veel hoveniers is het nu juist drukker dan ooit, er komen veel meer aanvragen binnen dan ze aankunnen.

In het voorjaar is het sowieso altijd al druk voor hoveniers. Veel mensen willen in deze tijd van het jaar hun tuin laten opknappen of zijn op zoek naar een hovenier voor tuinaanleg. En daarbij is het ook nog eens zo dat de meeste hoveniersbedrijven hun agenda ook al vol hebben staan met onderhoudswerk voor vaste klanten.

Maar door de coronacrisis wordt deze drukte alleen maar erger. Mensen zitten nu veel thuis en willen dus graag iets aan hun tuin laten doen. Ze kunnen waarschijnlijk ook niet op vakantie dit jaar, en het geld dat ze hierdoor overhouden willen ze dan graag besteden aan een mooiere tuin. Ze nemen contact op met een hoveniersbedrijf, om dan tot hun teleurstelling te vernemen dat het bedrijf al tot het einde van de zomer is volgeboekt met andere opdrachten.

Misschien denkt u dat dit komt door de coronavoorschriften van de overheid, dat hoveniers minder werk kunnen doen dan normaal. Maar dat is niet het geval, met het werken in de tuin is het namelijk goed mogelijk om de maatregelen in acht te nemen en anderhalve meter afstand te houden. De reden voor de drukte is een combinatie van de extra vraag en het tekort aan personeel bij de hoveniersbedrijven.

Dit probleem is trouwens niet iets van alleen dit jaar, ook in de voorgaande jaren was dit al het geval. Doordat de economie de laatste jaren goed draaide was er al een toegenomen vraag voor hovenierswerk, en bedrijven konden al niet genoeg personeel vinden omdat er maar weinig nieuwe hoveniers van de verschillende groenopleidingen en hoveniersopleidingen afkwamen. En de toegenomen vraag tijdens deze coronacrisis zorgt er dus voor dat het probleem alleen maar groter is geworden. 

Wanneer u dus plannen heeft voor een nieuwe tuin of om uw bestaande tuin op te laten knappen moet u er rekening mee houden dat het lastig gaat worden om een hovenier te vinden die dit op korte termijn voor u kan verzorgen. Wat u kunt proberen is meerdere hoveniers te benaderen, misschien dat u dan geluk heeft en een bedrijf vindt dat nog een gaatje heeft in de agenda voor uw klus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie