Afbeelding
Maicel van den Heuvel

Ondernemers op De Hof ontwerpen 'coronaproof' horeca-plein

14 mei 2020 om 11:37 Corona

AMERSFOORT Wanneer horeca-ondernemers daadwerkelijk groen licht krijgen om hun terras open te gooien is nog onduidelijk, maar in Amersfoort is men al druk bezig met de voorbereiding. Donderdagmorgen is de lokale horeca op De Hof bezig geweest met te bekijken hoe zij het plein zo goed als mogelijk kunnen benutten. ,,Volgens dit plan moet het gaan lukken."

door Jeroen van der Veer

In het centrum van Amersfoort is De Hof één van de plekken waar mensen graag een drankje nuttigen. Het is dan ook een hard gelag dat dit momenteel door de coronacrisis niet kan. Ondernemers willen hun zaak dolgraag openen, maar de regels van het RIVM laten dit (nog) niet toe. 

SAMENWERKING Gegokt wordt op 1 juni, maar ook dit is nog allerminst zeker. Desondanks neemt de horeca alvast een voorschot op het mogelijke besluit van het kabinet en is donderdag bekeken hoe De Hof ingedeeld kan worden. Normaal gesproken heeft elke kroeg een select stukje grond waar zij hun terras op mogen plaatsen, maar donderdag is een indeling bedacht waarmee de gehele Hof omgetoverd is tot horeca-plein. 

Het blijkt dat we meer tafels kwijt kunnen dan dat er vooraf werd gedacht,,Het blijkt dat we meer tafels kwijt kunnen dan dat er vooraf werd gedacht", aldus Maicel van den Heuvel. ,,Het is niet zo dat De Hof bezaaid staat met tafels, want dat wilden we voorkomen. Er is echt samengewerkt en gedacht aan een goed plan en dat is donderdag uitgezet."

DE HOF 2.0 Hierbij is rekening gehouden met de toestroom van mensen. Zo zijn er 'hoofdwegen' van vier meter breed en de paden naar de deur van de horecagelegenheid is ruim twee meter. Daarnaast merkte Van den Heuvel op dat iedereen op De Hof aan het gezamenlijke belang dacht. Zo zal Blueberry bijvoorbeeld 's avonds haar terras opruimen, zodat anderen daar gebruik van kunnen maken. ,,We moeten dit toch met z'n allen doen."

Het is niet zo dat De Hof bezaaid staat met tafelsBij de schets van 'De Hof 2.0' is ook rekening gehouden met tafeltjes van vier personen. ,,Er gaan ook gezinnen naar het terras komen, dus ook daaraan moet je denken", is Van den Heuvel duidelijk. ,,Maar over het algemeen gaan we tafeltjes voor twee personen neerzetten."

RICHTLIJNEN Voor Van den Heuvel, die eigenaar is van Lapart, betekent dit dat hij acht tafels minder kan neerzetten dan normaal. ,,Maar", is hij optimistisch. ,,Dat is beter dan niets. Daarnaast hebben we eindelijk weer iets te doen nu en kunnen we vooruit kijken." 

Het is afwachten of de gemeente voor dit plan daadwerkelijk groen licht gaat geven. Als het aan de ondernemers ligt, gaat dit wel gebeuren. De opstelling die donderdag is bedacht, is veilig en er kan voldoende afstand gegarandeerd worden. Daarnaast hebben ze de richtlijnen van de Koninklijke Horeca Nederland opgevolgd. ,,Het wordt, als we straks weer het terras mogen openen, elke dag opnieuw bekijken hoe het gaat en we zullen moeten meebewegen. Dat doen we met alle liefde en ik verwacht daarin geen problemen. Het is nu wachten op de goedkeuring vanuit de gemeente."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie