Afbeelding
Theo Meijer Sport

Van Rijn kijkt naar aanvullende maatregelen voor sportscholen

12 mei 2020 om 17:05 Corona

AMERSFOORT (ANP) Het kabinet is bereid te kijken naar extra maatregelen die de sportscholen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te verminderen. Dat zei minister Martin van Rijn (Medische Zorg en Sport) na een "goed gesprek" met vertegenwoordigers van de branche.

Volgens de huidige planning van het kabinet mogen sportscholen pas weer op 1 september hun deuren openen. Daarover is de sector bijzonder teleurgesteld. Fitnessketen BigGym sleept de Staat voor de rechter om een einde te maken aan de gedwongen sluiting vanwege het coronavirus. Dat meldde de uitbater van zo'n twintig sportscholen in ons land dinsdag. 

Ook in Amersfoort waren sportschoolhouders boos en gefrustreerd (premiumlink).

Tijdens het video-overleg verklaarde de branche met extra stappen de risico's te kunnen verminderen. Daarbij moet volgens de bewindsman gedacht worden aan bijvoorbeeld "de intensiteit van het sporten", de hoeveelheid mensen die worden toegestaan in een sportschool en het aantal aanwezige apparaten.

Van Rijn verwacht de lijst met aanvullende maatregelen snel van de branche te ontvangen, deze week of volgende week al. Hij zal er dan naar kijken en advies over vragen aan het OMT, het deskundigenteam dat het kabinet adviseert.

Wanneer hij de sportscholen dan meer duidelijkheid kan geven, kon Van Rijn niet zeggen. Maar het zal na 1 juni zijn, zei hij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie