Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Werkzaamheden langs het Smallepad; fietsers half jaar lang omgeleid

11 mei 2020 om 10:45 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Inwoners van Amersfoort die normaal langs het Smallepad rijden, moeten de komende periode een stukje omrijden. De glazen gevel van het gebouw langs deze weg wordt vervangen door ventilatieramen en dt zorgt ervoor dat het fietspad tijdelijk wordt omgelegd. 

door Jeroen van der Veer

Vanaf 13 mei tot eind december van dit jaar worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de glazen gevel van het gebouw Smallepad 3-5. Dit is het kantoorgebouw waarin Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Staatsbosbeheer zijn gehuisvest. 

Tijdens het project wordt het glas aan de buitenste gevel en luifel vervangen en worden ventilatieramen aan de bovenzijde van de dubbele gevel aangebracht om warme lucht in het gebouw te kunnen afvoeren. De binnenste gevel blijft intact. De werkzaamheden aan de buitenkant van het gebouw beginnen half mei en zijn volgens planning eind december 2020 afgerond.

FIETSPAD Het fietspad dat voor het gebouw langs loopt wordt tijdelijk omgelegd langs de andere kant van de vijver. Omliggende woningen en bedrijven blijven gewoon bereikbaar. 

VOOR KANTOORTIJD De bouwmaterialen worden met vrachtwagens aangevoerd. Om te voorkomen dat het overige verkeer hinder ondervindt van dit transport, wordt dit ’s ochtends voor kantoortijd uitgevoerd.

BEPERKT LAST De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd. Er wordt gewerkt met elektrisch gereedschap, een kraan en een hoogwerker. Omwonenden hebben naar verwachting heel beperkt hinder van geluidsoverlast en mogelijk het transport en de kraan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie