Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

DierenPark Amersfoort bereidt zich voor op 'gedoseerde' heropening

7 mei 2020 om 14:32 Zakelijk

AMERSFOORT De instructie ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ is inmiddels versoepeld naar 'vermijd drukte'. In overleg met burgemeester en veiligheidsregio werkt DierenPark Amersfoort dan ook toe naar een gedoseerde heropening van het park. 

,,Wanneer wij precies opengaan, bekijken wij dus in overleg met hen. We zien erg uit naar het moment dat we weer bezoekers kunnen begroeten in ons park en gaan zorgen voor een veilig dagje samen uit”, aldus de directie van DierenPark Amersfoort.

PROTOCOL Samen met de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen en de Club van Elf is er het protocol ‘Veilig Samen Uit’ opgesteld, zodat een heropening veilig gebeurt binnen de maatregelen van de 1,5 metersamenleving. In dit protocol staan drie garanties, die gaan over goede informatievoorziening, extra hygiënemaatregelen en uiteraard de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, onder meer  een beperkt aantal gasten tegelijk toe te laten, passend bij de betreffende locatie.

ONLINE ,,Als ons park weer open is moet je je bezoek vooraf reserveren via onze website. Dit om drukte bij de entree te voorkomen én om de bezoekersstroom goed te laten verlopen”, aldus de directie. ,,Daarnaast roepen we bezoekers op om zoveel mogelijk met de fiets of auto te komen, om het openbaar vervoer te ontlasten."

Zodra de precieze openingsdatum bekend is, laat het park dit weten via de website van DierenPark Amersfoort.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie