Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Onbekend of 'het nieuwe normaal' meer ruimte voor terrassen betekent

6 mei 2020 om 15:35 Winkels

AMERSFOORT De gemeente is momenteel nog niet bezig om te bekijken of ze de horeca op de Hof en het plein bij de Onze Lieve Vrouwetoren meer ruimte kunnen bieden voor hun terras. In Nederland wordt daarover in diverse steden gesproken, maar in Amersfoort nog niet.

door Jeroen van der Veer

Als de horeca straks weer open gaat, zal dat onder strenge voorwaarden zijn. De anderhalve-meter-richtlijn heeft gevolgen voor de hoeveelheid klanten die horecazaken kunnen ontvangen en dat terwijl ruimte normaal gesproken al schaars is op de twee populaire pleinen in Amersfoort.

Momenteel hebben de meeste ondernemers een paar meter grond voor hun zaak waar ze hun terras op mogen uitzetten, maar is dat voldoende? Het is een vraag die landelijk speelt en ook in Amersfoort vragen ondernemers zich dit af. ,,We weten dat in den lande stemmen opgaan om de terrassen meer ruimte te geven", laat de gemeente weten.

Amersfoort volgt de landelijke coronarichtlijnen omtrent horeca, benadrukt woordvoerder Joost Mulder. ,,Die stellen dat terrassen voorlopig niet zijn toegestaan. Of - en zo ja wanneer - daar verandering in komt, is afhankelijk van de informatie die het kabinet naar buiten brengt."

Op de vraag of Amersfoort dan soepel wil meedenken over de ruimte, kan Mulder nog niet veel zeggen: ,,Dat is nu nog niet officieel besproken. Natuurlijk wordt er voorzichtig over gepraat, maar dat is meer informeel. We zullen echt moeten afwachten wat er besloten wordt en vanuit daar gaan we verder kijken."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie