Afbeelding
Ibrahim El-Khalki

Tijdens de Ramadan voedselpakketten uitdelen: 'Samen sterker dan alleen'

6 mei 2020 om 12:10 Corona

AMERSFOORT Diverse jongeren in Amersfoort zijn al een tijdje bezig met het inzamelen van voedselpakketten voor Amersfoorters en inmiddels heeft hun inzameling al ruim vijfduizend euro opgeleverd. Hiermee zijn inmiddels zo'n vijftig pakketten uitgedeeld aan mensen die dit hard nodig hebben. Het is een actie van jongeren die momenteel meedoen aan de Ramadan. 

door Jeroen van der Veer

,,Zoals bij de meeste inmiddels bekend is, zijn wij bezig met de Heilige maand Ramadan", aldus jongerenwerker Ibrahim El-Khalki. ,,In deze periode verzamelen we ook van geld in om behoeftigen in Amersfoort en omgeving te voorzien van voedselpakketten. Vooralsnog is dit een succes gebleken."

,,De vraag vanuit de behoeftigen is er meer dan wij op voorhand gedacht hadden", vervolgt hij. ,,Op dit moment bedraagt de totale inzameling een bedrag van € 3.638,03. De uitgaven aan boodschappen bedragen op dit moment een bedrag van € 3.256,28. Hiermee hebben wij op het moment 53 behoeftigen kunnen voorzien."

De groep ontving donaties van inwoners van Amersfoort, maar ook van mensen buiten de stadsgrenzen. Ze gaan dus voorlopig nog door met het inzamelen van geld en het uitdelen van pakketten: ,,Samen staan we immers sterker dan alleen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie