Afbeelding
Amersfoort

Leuke fietsroutes door Amersfoort voor het hele gezin

6 mei 2020 om 11:39 Partnercontent

Door en rond Amersfoort zijn tientallen mooie fietsroutes uitgestippeld. Deze fietsroutes zijn helaas niet allemaal even kindvriendelijk. Ga je een dagje fietsen met de kinderen, dan is het belangrijk een kindvriendelijke fietsroute te volgen. Gelukkig kunnen wij je helpen een kindvriendelijke fietsroute door en rond Amersfoort te vinden.

In dit artikel zetten we enkele kindvriendelijke fietsroutes door en rond Amersfoort voor je op een rijtje. Alle routes in dit artikel zijn vrij kort, lopen over een vlak landschap en zijn leuk en uitdagend voor zowel volwassenen als kinderen.

3x leuke fietsroutes door Amersfoort voor het hele gezin

Er zijn drie leuke fietsroutes door en rond Amersfoort uitgestippeld, die je met het hele gezin kunt volgen. Het gaat om de volgende routes:

Fietsroute         Eemland. Totale afstand: 8 kilometer.

Fietsroute         Klompenpad Zeldertsepad. Totale afstand: 7,1 kilometer.

Fietsroute         Stoutenburgerpad. Totale afstand: 10,3 kilometer.

In onderstaande alinea’s worden de drie kindvriendelijke fietsroutes door en rond Amersfoort kort beschreven.

Goed om te weten: alle drie de routes in bovenstaand lijstje kun je fietsen, maar ook wandelen. Wil je een dagje wandelen met de kinderen, dan kun je bovenstaande routes te voet volgen. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je beduidend langer onderweg bent dan wanneer je de routes fietst. Als je de routes gaat fietsen met je kinderen, dan is het belangrijk dat je de juiste fietsmaat hebt voor je kind. Heb je bijvoorbeeld een zoon van 8 jaar, dan is een jongensfiets 22 inch de ideale fietsmaat. Heb je bijvoorbeeld een dochtertje van 11 jaar, dan is een meisjesfiets 24 inch de ideale fietsmaat.

Fietsroute Eemland

Volg je fietsroute Eemland, dan fiets je over de dijken rond Amersfoort. Je komt schapen tegen, maar ook een echte vogelkijkhut. Deze hut wordt gebruikt om watervogels in het Eemmeer te spotten. Natuurlijk kunnen de kinderen hier even in klimmen, zodat ook zij watervogels kunnen spotten. Let op: de route loopt deels over onverharde wandelpaden. Een mountainbike is geen must, maar een goede fiets wel. De totale afstand van de route is 8 kilometer. Deze korte afstand maakt de route uitermate geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Fietsroute Klompenpad Zeldertsepad

Fietsroute Klompenpad Zeldertsepad voert je door het agrarische buitengebied van Amersfoort. Je komt niet alleen langs weilanden, maar ook langs boerenerven, koeien, schapen en ga zo maar door. De fietsroute is erg rustig en groen: je komt niet veel mensen tegen als je deze route volgt. Onderweg word je op mooie uitzichten op weilanden getrakteerd. De totale afstand van de route is ongeveer 7 kilometer. Door deze vrij korte afstand en het feit dat de route je over een vlak landschap voert, is fietsroute Klompenpad Zeldertsepad zeker kindvriendelijk.

Tip: neem je eten en drinken mee, dan kunnen jullie onderweg ergens picknicken.

Fietsroute Stoutenburgerpad

De langste fietsroute in de lijst, is fietsroute Stoutenburgerpad. Deze route voert je langs weilanden, bossen en beken en start bij Koetshuis Stoutenburg. Koetshuis Stoutenburg hoort bij landgoed Heerlijkheid Stoutenburg, een prachtig pand met een rijke historie. Omdat je het landgoed kunt bewonderen als je jouw fietstocht bij Koetshuis Stoutenburg start, is deze route extra interessant.

Bij Koetshuis Stoutenburg vind je een klein winkeltje, waar je producten uit de regio kunt kopen. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar het is wel leuk om even in het winkeltje rond te kijken met de kinderen. Ook heeft Koetshuis Stoutenburg een filmzaal, waar je een korte film kunt kijken over landgoed Heerlijkheid Stoutenburg. Ook dit is leuk voor de kids. Zorg wel dat je tijdens het kijken van de film, de fietsen goed op slot zet. Een betrouwbaar merk fietssloten zijn de ABUS sloten. Na het zien van de film, kunnen jullie op pad en hebben jullie enkele uren gegarandeerd fietsplezier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie