De ingetogen dodenherdenking in Hoogland.
De ingetogen dodenherdenking in Hoogland. Oranjecomité Hoogland

Ingetogen herdenking in Hoogland

5 mei 2020 om 08:58 Evenementen

HOOGLAND De herdenking op 4 mei bij de naald in Hoogland was - net als alle herdenkingen in Nederland - anders dan anders. Wel twee minuten stilte. Maar geen honderden belangstellenden, zoals het Oranjecomité Hoogland dat de afgelopen jaren gewend was. Het comité riep haar inwoners namelijk op zoveel mogelijk thuis te herdenken, om het coronavirus onder controle te krijgen.

En dus stond op maandagavond 4 mei slechts een handjevol mensen bij de naald in Hoogland. Binnen de richtlijnen, op anderhalve meter afstand van elkaar. Om op een ingetogen maar eervolle manier invulling te geven aan de herdenking in Hoogland. Toch stil te staan bij alle mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.
De voorzitters van het Oranjecomité Hoogland, de Oranjevereniging Hooglanderveen, Dorpsbelangen Hoogland, Belangenvereniging Hooglanderveen en wethouder Menno Tigelaar waren bij de herdenking aanwezig. Henk van Middelaar deed een voordracht. Er werden bloemen neergelegd en kaarsen aangestoken. Een kaars voor elke naam die in de naald gebeiteld staat en ook voor de vijf Canadese soldaten die in Hoogland zijn omgekomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie