Afbeelding
Politie Amersfoort

Politie controleert bij de 'Amersfoortse racebaan' en neemt drie rijbewijzen in

3 mei 2020 om 11:44 Overig

AMERSFOORT De Bunschoterstraat wordt regelmatig door enkele mensen gezien als racebaan en daardoor heeft de politie met 'succes' een controle uitgevoerd. Drie automobilisten raakten hun rijbewijs kwijt in verband met te hard rijden. 

door Jeroen van der Veer

De controle van de politie werd zaterdag gehouden op de Bunschoterstraat en de rijksweg A30. Hierbij wist één persoon het te presteren om 174km per uur te rijden waar 100 is toegestaan. Deze bestuurder ontving een proces verbaal en moest het rijbewijs inleveren. 

Op de Bunschoterstraat raakten twee personen hun rijbewijs kwijt. Hierbij werden snelheden van 130km per uur en 137km per uur gehaald. Een van hen maakte meerdere overtredingen waaronder bumperkleven en moet daardoor ook een cursus (Educatieve Maatregel Gedrag) volgen. 

Bij invordering stuurt de politie het rijbewijs binnen drie dagen naar de officier van justitie. Die beslist binnen tien dagen of het rijbewijs wordt ingehouden of dat de autobestuurder zijn rijbewijs terugkrijgt. In de periode dat de automobilist zijn rijbewijs kwijt is mag hij geen enkel motorvoertuig besturen. Ook niet als deze het voertuig nodig heeft voor zijn werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie