Afbeelding
Jeroen van der Veer

'De rustige wegen vragen kennelijk om veel overtredingen'

1 mei 2020 om 12:20 Overig

AMERSFOORT De komende periode gaat de de eenheid Midden-Nederland vaker verkeerscontroles uitvoeren. Afgelopen weekend is daarmee gestart en daarbij zijn tientallen bekeuringen uitgeschreven en in totaal elf rijbewijzen ingenomen. 

door Jeroen van der Veer

Het was de afgelopen periode lekker weer, de maximum snelheid is verlaagd en de snelwegen zijn leger. Het zijn allemaal redenen die ervoor zorgen dat bestuurders meer verkeersovertredingen maken. Daarom besloten de verkeersteams binnen de eenheid Midden-Nederland verschillende acties te houden

,,De rustige wegen vragen kennelijk om veel overtredingen en daarmee wordt het dus onveiliger op de wegen", aldus Remy Douven (Operationeel leidinggevende verkeer) op de website van de politie. 

Naast bekeuringen voor te hard rijden werden ook overtredingen als rijden door rood licht, niet handsfree bellen en bijvoorbeeld het maken van wheelies geconstateerd.  

De gezamenlijke controles worden de komende weken herhaald in steeds andere delen van de eenheid Midden-Nederland, waarbij ook Amersfoort meegenomen wordt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie