Elis bestrijdt eikenprocessierups met milieuvriendelijke sprayfolie

1 mei 2020 om 09:34 Natuur en milieu Deel je nieuws

 

Mede door de zachte winter zullen de brandharen van de eikenprocessierups naar verwachting ook dit jaar veel overlast geven. Bestrijding van de rups met gif, aaltjes of de nesten wegzuigen zijn niet altijd effectief en kosten doorgaans veel tijd en moeite. Elis Pest Control kapselt het nest in met een sprayfolie waardoor de brandharen in de omgeving van het nest geen overlast meer geven. Nadat de druk op de plaag voorbij is zal Elis de ingekapselde nesten op een professionele wijze verwijderen en afvoeren. Deze wijze is milieuvriendelijk, zeer snel, én effectief op het juiste moment.

De internationale multi-serviceverlener, die sinds 2018 onder de naam Elis in Nederland opereert, is gevestigd in Ede met haar ongediertebestrijdingsservice. “Met deze voor de markt nieuwe en unieke methodiek kunnen we heel gericht de eikenprocessierupsnesten aanpakken en geven de brandharen gedurende het seizoen geen overlast meer” zegt Jaap Jansen, General Manager Pest Control van Elis Nederland. “Onze klanten ervaren heel concreet dat de behandeling effectief is. Zij zien immers, in tegenstelling tot stofzuigen, de ingekapselde nesten en ervaren dat de brandharen geen overlast meer geven.”

Milieuvriendelijk, snel en effectief

Traditionele behandelingen tegen de eikenprocessierups kunnen de flora en fauna rondom de eikenboom aantasten door nevenschade. Vaak duurt de bestrijding ook lang waardoor de overlast niet snel genoeg onder controle te krijgen is. Met deze sprayfolie worden de nesten in 20 seconden ingekapseld waardoor er een behoorlijke snelheid behaald kan worden. Na twee 2 weken tot 3 maanden worden de nesten van de boom alsnog verwijderd, zonder sporen achter te laten en de boom te beschadigen. “Doordat er snelheid kan worden gecreëerd in de periode waarin de overlast is, kunnen we de overlast snel en effectief wegnemen” aldus Jaap Jansen.

Elis maakt direct een vervolg afspraak met haar klanten om de ingekapselde nesten te verwijderen. “Bijkomend voordeel is dat we tijdens het verwijderen eventueel nieuw ontstane nesten kunnen waarnemen. Deze worden dan in overleg met de klant direct weer behandeld, waarmee we met deze nieuwe methodiek de perfecte oplossing kunnen bieden tegen de eikenprocessierups brandharen” aldus Jaap.

Over Elis

Elis is een internationale multi-serviceverlener die oplossingen biedt op het gebied van textiel, hygiëne en facilitaire diensten. http://www.elis.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie