loopbaan en regie in crisistijd
loopbaan en regie in crisistijd Melissa Albers, loopbaanadviseur

Deze crisis en je baan. Zet nu loopbaanadvies in, uitstel levert schade op.

28 april 2020 om 16:15 Zakelijk Deel je nieuws

Een crisis zet aan tot bezinning. Ook op je baan, zegt loopbaanadviseur Melissa Albers uit Amersfoort. Heeft ze het dan nu extra druk? Nee, want werkgevers en weknemers houden in deze onzekere tijd de hand op de knip. Naar aanleiding hiervan heeft haar beroepsvereniging Noloc samen met OVAL een oproep en persbericht gestuurd naar minister Koolmees." Zet nu loopbaanadvies in, uitstel levert schade op". Hieronder kort de strekking van deze oproep. 
Er speelt zich een groot drama af op de arbeidsmarkt in de Coronacrisis. De werkzekerheid van veel medewerkers staat enorm onder druk en een grootschalig baanverlies dreigt. Juist nu  is het belangrijk om loopbaanvaardig en daarmee wendbaar op de arbeidsmarkt te zijn. De behoefte aan en de noodzaak van loopbaanbegeleiding, steun en advies is niet eerder zo groot geweest. OVAL en Noloc doen een oproep aan werkgevers om niet af te wachten maar nu loopbaanbegeleiding in te zetten. Het is belangrijk dat minister Koolmees stimuleringsmaatregelen treft om de schade te beperken.
Het UWV meldt 42% meer WW-uitkeringen in maart ten opzichte van februari. Een steekproef gehouden onder 150 HR-professionals, uitgevoerd door Berenschot en AFAS, laat nu al een vacaturestop zien bij een op de drie organisaties. Loopbaanbedrijven en loopbaanprofessionals staan klaar voor medewerkers om hen te helpen gezond en duurzaam inzetbaar te blijven in deze toch al ingewikkelde tijd. Leden van OVAL en Noloc dragen met kennis en ervaring bij aan een arbeidsmarkt die in beweging blijft. Zij zijn er voor medewerkers die hun baan verliezen, dreigen uit te vallen door stressklachten, geconfronteerd worden met nieuwe loopbaanvragen of voor ingrijpende ontwikkelvraagstukken komen te staan. 
OVAL en Noloc roepen minister Koolmees op om het succesvolle Ontwikkeladvies 45+  te heractiveren. Of nog beter: maak er een regeling voor 40-plussers van. Zij roepen de minister verder op om het mogelijk te maken dat de SLIM-regeling ook kan worden ingezet voor met werkloosheid bedreigde werknemers door de corona-crisis en adviseren de aanvraagtijdvakken voor de regeling langer open te stellen. Deze stimuleringsmaatregelen kunnen voor werkend Nederland de schade door baanverlies beperken en waar nodig zorgen voor een goede transitie naar ander werk voor werknemers.Daar zou ik graag mijn steentje aan willen bijdragen en mijn expertise inzetten, aldus Melissa. Benieuwd wat ik voor je kan doen? Stuur dan een berichtje via info@jobinbeweging.nl


 

 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie