Dreiging Totale Lockdown door Lak aan Regels

26 april 2020 om 13:46 Nieuws Deel je nieuws

De versoepeling leidde tot meer verkeer op de wegen en volle winkelstraten. Dat een tweede Coronagolf niet lang op zich laat wachten, terwijl de eerste nog niet is bedongen, maakt dat mensen straks geen hulp kunnen ontvangen en nodeloos sterven.
De inconsequentie die door Nederland wordt ervaren, door te vroege uitspraken dat bedrijven kunnen gaan meedenken over nieuwe werkregels en die verder helemaal niet bespreekbaar bleken in de persconferentie van 21 april j.l., maakte ook dat veel mensen de versoepeling zweverig begonnen te vinden. Dat het kennelijk niet uitmaakt wat of er gezegd wordt.
De frisse neus die gewoon gehaald mag worden en ook nodig is voor de longen, kan kennelijk niet enkel op balkon of in de tuin genoten worden. Vakanties die niet kunnen doorgaan, worden 'opgenomen' door voorbarig de winkelstraten en de parken te bewandelen. Ook een eventuele tussenstap van mondkapjesbeleid (is nog niet genoemd door de regering maar Belgie en Duitsland tonen een mogelijke optie), kunnen niet voorkomen, dat mensen die veel shoppen, besmette producten aanraken. Als je dan thuis het mondkapje afdoet en toch aan het gezicht komt, is het bingo!
Een ander opvallend detail is, dat ook het thuiswerken een optie kan worden, ook na de Corona crisis. Dus alles wat optioneel en tijdelijk werd voorgesteld, kan worden doorgevoerd en dan niet enkel de 1,5 meter in publieke openbaarheid. Of bedrijven hier ook over hebben nagedacht, toen de versoepelingsuitspraak een meedenken over arbeidsomstandigheden uitlokte, lijkt mij niet. En het zou zelfs kunnen, dat bedrijven hun werknemers in een ZZP constructie zouden kunnen 'duwen' omdat thuiswerken in loondienst, misschien minder fiscale voordelen kan hebben voor bedrijven dan een ZZP constructie.
Veel horeca en restaurants vrezen, dat ook zij pas in september open kunnen. Afgelaste evenementen en horeca horen eigenlijk bij elkaar. Een evenement is eigenlijk een samenkomst ter vermaak. En hieronder valt ook een samenkomen ter vermaak, als je een hapje wilt eten of een drankje wilt drinken. De dualiteit van rekken en strekken maakt, dat eigenaren hun 'kindje' bijna dood in de armen houden en is onmenselijk. Wie de moed heeft om voortijdig het bijltje erbij neer te gooien, voelt zich een verrader ten opzichte van zichzelf. In elk geval is veel 'gedraal' verleden tijd en lijkt de crisis opeens een platform van dictatie te zijn inzake milieu, gezondheid en arbeid. De echte vrijheid van Nederland wordt ingedamd en wie 5 mei a.s. de vlag hijst, zal ervaren dat een Nederland 'na de oorlog', zijn echte vrijheid nooit meer terugkrijgt!

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie