In samenwerking met boekhandel was het mogelijk alle Home-start gezinnen een boek te geven.
In samenwerking met boekhandel was het mogelijk alle Home-start gezinnen een boek te geven. R. ter Maat

Een voorleesboek door de bus.

25 april 2020 om 15:42 Maatschappelijk Deel je nieuws

Voor de scholen start dit weekend de meivakantie. Dat is best gek in deze tijd, nu we nog steeds thuis moeten blijven. Daarom verrassen we alle Home-start Eemland gezinnen, deze week, met een voorleesboek door de brievenbus, met een zonnig kaartje erbij.  

In samenwerking met de Algemene Boekhandel Leusderweg was het voor Humanitas Eemland mogelijk om 70 boeken te bezorgen bij de gezinnen thuis. Zo heeft ieder gezin iets nieuws te lezen in vakantie. Inmiddels zijn de eerste reacties van de ontvangers al binnen. Een heel enthousiast appje van een moeder dat haar dochter erg blij is met haar nieuwe boek en een ander gezin stuurde een filmpje waar hun zoon het boek voorlas aan een jonger broertje.

De gezinnen maken we er attent op dat op internet filmpjes te vinden zijn waarin deze boeken voorgelezen worden. Handig als je het Nederlands nog niet zo machtig bent. Vrijwilligers van Home-start kunnen op dit moment de gezinnen niet bezoeken maar ondersteunen de gezinnen wel op andere creatieve wijze, bijvoorbeeld voorlezen via beeldbellen, speelgoed voor de deur zetten en eten koken en brengen.

Wil je ook graag een gezin ondersteunen?  Wij komen graag met je in contact. Meer info op www.home-start.nl en op de Eemland pagina van Humanitas.

Bezorgen van de boekenkado's door vrijwillige tiener.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie