Hans van Wegen: ...'Inzicht in financiële gevolgen van de coronacrisis'...
Hans van Wegen: ...'Inzicht in financiële gevolgen van de coronacrisis'... Jeroen de Valk

BPA wil inzicht in financiële gevolgen coronacrisis

23 april 2020 om 15:56 Overig

AMERSFOORT De Burgerpartij Amersfoort wil van het college van burgemeester en wethouders meer inzicht in de financiële gevolgen van de coronacrisis. De partij stelt vast dat de gemeenteraad weliswaar op de hoogte wordt gebracht van de stand van zaken, maar dat daarbij financiële onderbouwing ontbreekt. 

,,Dit baart de Burgerpartij grote zorgen.’’ De partij van de raadsleden Hans van Wegen en Ralph Langendam stelde hierover vandaag (donderdag) vragen aan het college. ,,Wij begrijpen dat veel van deze gevolgen nog niet volledig bekend zijn of dat toekomstige gevolgen afhangen van toekomstig beleid. Desondanks moet de gemeente Amersfoort nu al zicht hebben op zaken als hoeveelheid en omvang van de uitkeringen, lopende aanvragen en toename van bijstandsuitkeringen.’’

Ook wil de BPA overzicht van de aanvragen om financiële ondersteuning vanuit het bedrijfsleven en particulieren. Daarnaast vraagt de partij inzicht in het aantal faillissementen en de ontwikkeling van de werkloosheidscijfers. Ook ten opzichte van vorig jaar. Verder wil de Burgerpartij dat de gemeente zich gaat bezinnen op scenario’s voor als de crisis onverhoopt langer gaat duren dan voorzichtig wordt gedacht. ,,In het niet onrealistische geval van vrijwel gelijkblijvende landelijke coronamaatregelen de komende 12 maanden’’, aldus de BPA.

Daan Bleuel 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie