Afbeelding
Simon Lamme/Gemeente Amersfoort

Langestraat: fietshekjes eruit, fietsvakken erin

23 april 2020 om 14:15 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Eind 2015 is de gemeente gestart met een proef van fietsvakken in twee winkelstraten in de binnenstad. In de Langestraat en Utrechtsestraat. De vakken zijn gemaakt door een markering met witte straatsteentjes en worden als positief ervaren. Ze stimuleren kort parkeren, geven duidelijkheid waar bezoekers een fiets mogen plaatsen en de vakken bieden meer ruimte voor fietsen dan fietshekjes.

De laatste negentien fietshekjes in de Langestraat worden vervangen voor fietsvakken en er komen zestig fietsparkeerplekken bij. De fietsvakken worden ook nu duidelijk gemarkeerd met witte straatsteentjes. Daarnaast komt aan beide zijden en het midden van de vakken een tegel met een fietssymbool. De werkzaamheden starten dinsdag 28 april 2020 en duren naar verwachting zo'n twee weken.

Wie een fiets niet op straat wil parkeren of langere tijd in de binnenstad verblijft, kan een fiets parkeren in de gratis, bewaakte fietsenstallingen in de aan de Kamperbinnenpoort (ingang Muurhuizen), het Sint Jorisplein (ingang Hellestraat) en bij Amicitia (ingang Utrechtsestraat). De openingstijden staan op www.parkeerservice.nl/amersfoort.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie