Indebuurt033 en Jellinek starten online pubertraining Kopzorgen

22 april 2020 om 14:12 Maatschappelijk Deel je nieuws

Het coronavirus zorgt in veel gezinnen voor meer spanning en stress, doordat iedereen meer samen thuis moet zijn. Is er daarnaast ook nog sprake van ziekte of verslaving bij een van de gezinsleden, heftige ruzies, een echtscheiding of geldzorgen, dan neemt stress alleen maar toe. Kinderen maken zich misschien meer zorgen over de thuissituatie,  zijn er verdrietig over zijn of hebben er juist enorm de balen van. Juist dan kan het fijn zijn daar met anderen over te praten en steun te krijgen.

Start online training 13 mei 

Daarom starten Indebuurt033 en Jellinek Preventie vanaf woensdag 13 mei weer een pubertraining Kopzorgen voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar die thuis veel spanning of stress hebben. In eerste instantie online en later hopelijk face-to-face.

Acht online bijeenkomsten

De pubertraining, waar zo’n 4 tot 8 jongeren aan deelnemen, bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten waarin het samen ervaringen uitwisselen, het informatie krijgen en het plezier maken centraal staan. Dat gebeurt aan de hand van verschillende thema’s, zoals de thuissituatie en de gevolgen voor de jonge deelnemer, de eigen rol in het gezin, omgaan met gevoelens en stress en de eigen grenzen en behoeften.

Voorafgaand aan de training is er met alle jongeren een kennismakingsgesprek via beeldbellen. Voor ouders is er tussentijds een voorlichting waarin uitleg wordt gegeven wat de jongeren in de groep doen en hoe ze daar thuis verder mee door kunnen gaan. 

Interesse? 

Interesse om deel te nemen aan deze training, of ken je iemand die baat heeft bij deze training? Neem dan contact op met Teije Korteschiel (teije.korteschiel@indebuurt033.nl of  06- 404 11 464 ) of met Geerke Haasjes (geerke.haasjes@jellinek.nl of 06 54 90 83 80)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie